tiistai 11. lokakuuta 2016

Puolesta ja vastaan: FITNESS (NFE kooste)

Uusi viikko ja uudet mahdollisuudet!

Viikonlopusta on nyt selvitty vaikkakin jonkinlainen väsymys painaa päälle. Oli kuitenkin taas hyvin erilainen, ajatuksia herättävä ja myös motivoiva viikonloppu.




Oltiin siis mieheni kanssa Lahdessa NFE nimisessä tapahtumassa eli Nordic Fitness Expossa, joka on hyvin suuri fitnesslajien kisatapahtuma ja samalla järjestetään messut, johon saapuu useita tunnettuja näytteilleasettajia kuten Fitnesstukku, NOCCO, True, Fitfarm...

Lyhyesti kerrottakoon, että viikonloppu sisälsi paljon paljasta pintaa, ruskeaa väriä, kimallusta ja rahanmenoa.

Kehonrakennusta, raskas sarja, finaalikuusikko.

Sain parit kuvat naisistakin vaikka miehiä oltiin katsomassa.



Kaikki fitnesslajit herättävät hyvin paljon mielipiteitä enkä itsekkään tiedä aina mitä mieltä olen. Aiemmin kuuluin tähän ryhmään joille fitneksen ja kaiken siihen kuuluvan voi kiteyttää näin:

"Joo syödään kanaa ja riisiä tai ei syödä ollenkaan. Suonet on täynnä mömmöjä, kyllä niillä lihakset itsestään kasvaa ja kuollaan äkkiä. Kyllä on itsekästä ja pinnallista porukkaa. Ja hyi kamala, kun pitää aina näyttää tolle. Ei näytä enään edes ihmiselle!" 




Kyllähän tätä näkee vieläkin ja toisaalta ei ihme. Mediakin nostaa hienosti lajia ja kisaajia esiin, mutta se miten se tapahtuu onkin toinen juttu. Jos asiat menisi niin kuin monet luulee ja media kertoo, niin miksi ihmeessä kukaan tätä harrastaisi saatika haluaisi tehdä ihan työnään? Näihin asioihin kuuluu niin paljon muutakin kuin vain pintaraapasulla esiin nousevat bikinit, ruskea ja öljyinen iho sekä luulo siitä, että ulkonäkö on ainoa mikä merkkaa ja elämällä ei ole mitään muuta sisältöä.

Kaikille jotka ajattelevat ylläolevan tavoin neuvoisin tutustumaan asioihin ennenkuin oikeasti toisia ihmisiä mollataan ja haukutaan.

Ja kyllä. Oma mielipiteeni on siis muuttunut. Vuosi sitten kävin katsomassa samassa tapahtumassa ensimmäiset kisani. Tunnelma oli mahtava ja vaikka en kunnolla edes ymmärrä lajia saatika tunne ihmisiä, niin tirautin kyyneleitä. En sano, että nämä lajit ovat kaikille, kaikkien pitäisi harrastaa niitä, en todellakaan. Enkä sano, että tämä on tosi tervettä ja hyväksi ihmiselle, sillä sitä ei kilpaurheilu ole. Kyllä, tämä on urheilua. Mutta elämässä kuitenkin on monia muita vielä huonompia asioita/tapoja viettää elämää. Sekä tämä harrastuksena antaa kuitenkin niin paljon hyvää. Ja haluan erityisesti vielä painottaa, että se mitä te näissäkin kuvissa näette on vain yksi osa. Tältä näytetään se yksi pieni hetki. Oikeasti tuolla kadulla useimpia näistäkin kisaajista ei tavallisesti edes tunnista. Ja ei, kaikki ei käytä mömmöjä.

Niinkuin muutenkin: tutustukaa ennenkuin tuomitsette!

Itse nostan hattua kaikille ketkä viikonloppuna lavalle nousi tuli mitalia tai ei. Ei voi kuin arvostaa sitä työn määrää!


Enkä mä vieläkään ole kaikesta perillä, mutta mä oon tutustunut näihin asioihin. Mulla on joitakin suosikkeja keitä viime viikonloppunakin kannustin ja keiden elämää muutenkin seuraan. Ja upeita ihmisiä onkin <3 Ja aion varmasti jatkossakin seurata tätä "Fitnesselämää" ja käydä katsomassa kisoja. Kyllä mulla motivaatio nousee omaan tekemiseen vaikka en itse lavalle tähtääkkään. Näiden ihmisten tulokset vaan luo mulle sitä uskoa, että "Nääkin on kuitenkin ihan tavallisia ihmisiä ja ne pystyy tollasiin suorituksiin. Kyllä mäkin karistan viimeiset kilot." Ja olen törmännyt myös muutamiin henkilöihin ketkä ovat itsekkin olleet ylipainoisia ja nousevat nyt lavalle, kun ovat saaneet uudesta elämästä kiinni.

Kyllä mua motivoi nähdä toisten tuloksia, kuinka kovalla työllä ja innolla voi päästä vaikka minne asti. 

No ehkä tämä riittää tästä "paasauksesta", mutta kyllä mua on alkanut ärsyttämään se kuinka ihmiset väärinymmärtää automaattisesti asioita. Kaikesta ei toki tarvitse pitää eikä sun tarvitse mun seuraan liittyä ensi vuonna katsomaan kisoja, mutta jos et rehellisesti mistään mitään tiedä niin ei tarvitse mitään sanoakkaan ainakaan toisia mollaten ja halveksuen. Iltalehden yhden kuvan tai otsikon perusteella ei paljoa tämä maailma avaudu. 



Yksi meidän suosikeista. Jukka Nyyssölä, SM kultaa ensimmäisistä kisoista, kehonrakennus.


Kehonrakennuksen raskaan sarjan suosikkeja: Kille Kujala, Mikko Ovaskainen ja Peter Wilenius


Ihana Kille! 

Ja Mikko on kyllä komee





Kolme parasta Suomen kehonrakentajaa, alle 80kg, alle 90kg ja raskas sarja. 

Ja koko potin korjasi Antti Halmo: Kehonrakennuksen raskaan sarjan 1., Over all voittaja sekä Most Muscular palkinnon voittaja.


Tässä nyt osa kuvista ja omat suosikit (yleisönkin suosikit) nimettynä.

Meitä kiinnosti eniten viikonloppuna siis kehonrakennuskilpailut, mutta toki siellä oli paljon muutakin. Oli naisten bikini- ja body fitness ja classic bodybuilding tms. Useita kisoja siis kahteen päivään ja eri sarjoissa. Monia suomenmestaruuksia jaettiin ja tunnelma katsomossa oli aikamoinen. Vaikka en ole vielä kartalla kaikesta enkä tiedä jokaista kisaajaa nimeltä niin hyvin viihdyin ja ensi vuonna menen kyllä uudestaan.

Jos olet kiinnostunut ottamaan selvää asioista tai sua oikeasti kiinnostaa tämmöiset lajit niin tässäpä muutamia blogijulkaisuja/videoita joita kannattaa kyllä katsoa.

http://blogit.iltalehti.fi/tomi-takamaa/2016/10/11/fitness-lajien-vaarinymmartajille/

https://www.youtube.com/watch?v=nv2xDqMBIHs

https://www.youtube.com/watch?v=brmuqxw5hPQ




Nyt vielä messuihin!

Jos unohdetaan se, että yleensä messut saa hermot kireälle sen takia kun siellä on niin paljon porukkaa niin muuten ne on tosi kivoja! Itse rakastan haalia kaikkea mitä ilmaiseksi lähtee ja maistaa kaikkia uutuuksia. Lisäravinteiden puolesta messut oli oikein hyvät ja jonkinlaisilla messualennuksillakin sieltä kotiin tavaraa lähtikin. Tänä vuonna pettymys oli kuitenkin vaatteiden vähyys. En siis tarkoita ihmisillä vaan niitä ei ollut myynnissä juuri ollenkaan. Oltaisiin haluttu ostaa kyllä muutamat vaatteet, mutta ei. Monet muutkin valitti samaa.

Lisäksi Fitfarmlava tarjosi erilaisia luentoja, joka puolella oli kisoja joihin pystyi osallistumaan, mahdollisuus ottaa oman idolin kanssa kuvia ja ravinnosta piti huolen Subway (vaikka eväitäkin oli mukana) Ja hintaa suurilla kisoilla oli 50e ja messuilemaan pääsi 20e, mutta sillä pääsi myös kuuntelemaan luentoja ja näkemään muutamia kansainvälisiä kisoja pienemmillä lavoilla.






Löyty purkkia ja purnukkaa..







Fitnesstukku <3


Oli muuten paras raakakakkupala koskaan!

Tapasin muutamia omia innoituksen lähteitä. Vatanen on mahtava ja ahkera, Jutta aurinko ja Bettina niin aito ja ihana <3


Lähti sieltä jotain kotiinkin. Tässä ensimmäisen päivän saldo, toisena tuli vielä lisää. Kunhan saan kokeiluun kerron suosikit!


Siinäpä oli mun ajatuksia fitneksestä ja muutamat kuvat kisoista. Ensi vuotta odotellessa! 

ps. Jos et vieä huomannut, Jutta laittoi blogin lukijoille videotsempit! <3 Käy katsomassa blogin facebooksivujen videoista.

-krista



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti