torstai 6. lokakuuta 2016

Kysymyksiä ja vastauksia

Pyysin teiltä tiistaina kysymyksiä tätä postausta varten ja nyt saatte vastaukset! Monia samoja taas löytyi, joten yhdistelin, mutta toivottavasti kaikki saavat vastauksen omaan kysymykseen.

Toivon, että tämä tuo taas esiin jotakin uutta minusta!


Ihana syksy!

1. Mikä on lempitreenisi? 

Tällä hetkellä tykkään pakarapainoitteisesta kehonpainotreenistä ja olkapäätreenistä salilla sillä näissä molemmissa saan niin hyvin tuntuman ja se kannustaa eteenpäin.

2. Minkälaista musiikkia kuuntelet esim lenkillä?

Sitä samaa mitä muutenkin tykkään kuunnella eli mennään sellaiseen hiphop, rap, dance, elektorinen, bilemusiikki osastoon. Tiettyä ei siis ole, mutta sanottakoon niin, että menevää, kova tempoista sekä reilusti bassoa sisältävä musiikki niin suomalainen kuin ulkomaalainen.

3. Mitä suunnitelmia sinulla on ensi vuodelle?

En kaikkea paljasta, mutta tavoitteena on kasvattaa lisää lihasta, viedä blogia eteenpäin suuremmalle ihmismäärälle, edetä koulussa, olla ihanien ihmisten kanssa ja olla onnellinen.

4. Jos sinulla ei olisi tämä tilanne elämässä kuin nyt on niin miten haluaisit elää?

Jos vaan saisin "valita" haluasin olla laulaja! Musta ois mahtavaa vetää keikkoja, tavata faneja tms :D Kunhan vaan saisin tehdä jotain mistä tykkään, jotain mikä saa ihmiset hyvälle tuulelle ja toki haluan, että mulla ois rahaakin, kun ei ilman sitä pärjää. Ja haluaisin ehkä asua sinkkuna jossakin isossa kaupungissa ja elää vain itselleni. Ehkä niin siksi, kun se ois täysin vastakohta nykyhetkeen. Vaikka en siis valita, mulla on ihana elämä kaikin puolin :)

5. Onko sulla ollut ylikuntoa?

Musta ylikunto on tosi vaikea käsite, sellainen joka merkkaa ehkä eri ihmisille eri asioita. Ja mulle se on sellainen asia josta ei kärsi kukaan ihan "tavis" eli se on ammattilaisten juttu tai sitten on jotenkin todella "poikkeustapaus"aktiiviliikkujan elämässä. En siis varmasti ole ollut ylikunnossa enkä usko, että koskaan olenkaan. Ja kun mietin nyt sitä, kun olen kuullut ihmisten miettivän ovatko he ylikunnossa, niin sitä mietitään hyvin äkkiä esim. jos palautuminen kestääkin useamman päivän tai parissa treenissä ei ole saanut samaa menoa kuin ennen. Ei noi minusta viittaa oikeasti ylikuntoon, mutta ihmisethän äkkiä suurentelee asioita. Toki on hyvä seurata omaa tilaa, mutta en usko, että ylikunto saavutetaan kovin helpolla/äkkiä muutenhan aika moni olisi ylikunnossa.

6. Parhaat olkapääliikkeet?

Vipunosto sivuille kässärit, pystypunnerrus smith, takaolkapääsoutu/veto taljassa narulla.

7. Mitä ajattelet parisuhteesi tulevaisuudesta ja sen vaikutuksesta painonpudotukseesi?

No turha on kieltää ettenkö joskus miettisi, että oonko oikeasti aina Jukan kanssa yhdessä. Kaksi vuotta on takana, josta 1,5v kihloissa ja asuen yhdessä. Mä oon 21 ja Jukka 24. Ollaan siis nuoria joten se tuo sitä ajattelua, että ihan oikeesti voiko tää kestää aina.. Plus musta tuntuu, että lähes kaikki muutkin eroo ympärillä etenkin tässä iässä, joten miten me muka ollaan aina kaksin, vaikka ei saiskaan verrata omaa suhdetta toisiin. Mutta mulla on silti todella hyvä fiilis meidän suhteesta! Vaikka en ole monissa ollut niin musta tuntuu, että tää on hyvällä tavalla erilainen. Me halutaan samoja asioita, täydennetään toisiamme, saadaan toisemme joka päivä nauramaan ja onnelliseksi, kannustetaan toisiamme, pidetään huoli toisistamme ja meillä vaan homma toimii. Lisäksi musta on ihan mahtavaa, kun Jukka on sanonut, että mun kanssa tää on erilaista ja olen ensimmäinen kenen kanssa hän on oma itsensä, vaikka hänellä onkin ollut jonkin verran suhteita. Ja mä myös huomaan sen kuinka Jukka uskoutuu mulle ja on rohkea hassuttelija kaksin, mutta joukossa vetäytyy. En malta odottaa tulevia vuosia ja sitä, että Jukka tulee olemaan joskus aivan mahtava isä meidän lapsille <3

Ja suuri vaikutus sillä on ollut ja on edelleen. Jukka kannustaa mua eniten enkä mä ois tässä ilman sitä. Kaikki alkoi siitä, että tapasin Jukan ja vaikka nyt selviänkin salilla yksin ja osaan koota ruoat hyvin ja pysyn erossa karkeista niin kyllä on tärkeää, että kotona on joku joka tsemppaa ja arvostaa sekä elää samantyylistä eämää.



Rakastan <3


8. Mikä on kaikista vaikeinta painonpudotuksessa?

Mun mielestä jokainen tietää kuinka pudottaa painoa, mutta vaikeaa siitä tekee oma pää. Kaikki kuitenkin lähtee sieltä, pää sanoo ettet pysty tai se kannustaa sua eteenpäin. Sieltä tulee motivaatio, itsekuri, tahdonvoima eli kaikki mikä on hyvin tärkeää. Vaikeinta on siis saada se pää mukaan touhuun, usein kroppa pystyy vaikka mihin, mutta pää on heikko ja antaa äkkiä periksi.

9. Parhaat vinkit kotitreeniin?

Aloita äläkä mieti! Jo vartissa omalla keholla voi saada vaikka mitä aikaan. Ei tarvita ihmeellisyksiä, mutta toki jos haluat jotakin ostaa niin esim joogamatto ja kahvakuula. Syke korkealle, nopea tempo, koko kropan läpi käynti. Ohjelmia ja ideoita löytyy netistä vaikka millä mitalla.

10. Mitä mieltä kehonkoostumusmittauksista?

Kannatan! Mene ihmeessä. Vaikka niitäkin on erilaisia, kannattaa vähän tutustua, että käy mahdollisimman uudella. Se kertoo kuitenkin missä sulla on rasvaa ja missä lihasta ja paljonko sekä myös yksi tärkein juttu on se viskeraalinenrasva eli rasva sisäelinten ympärillä. Vaikka on laiha niin sekin voi olla korkea ja se on vaarallista. Kannattaa siis käydä!

11. Tärkeimmät rutiinit päivässä?

Säännöllinen syöminen, positiivinen aamu, liikkuminen, hymyily, rakkaan kanssa kuulumisten vaihto ja läheisyys.


12. Kuinka paljon juot/pitää juoda vettä?

Tästähän ollaan hyvin eri mieltä ja en mäkään oikein tiiä mikä on oikein. Uskon silti, että riippuu paljonko liikut ja määrä on 2 litrasta ylöspäin. Ja en itse laske mukaan siis ruoasta saatavaa nestettä vaan ihan juodun veden ja sitä menee 2-4 litraa päivässä.

13. Mitkä ovat tällä hetkellä elämäsi tärkeimpiä asioita?

Ihmiset, blogi, koulu, koti, terveys.

14. Minä päivinä tulet I love me -messuille?

Näillä näkymin lauantaina ja sunnuntaina.

15. Mitkä ovat 10 suosikki ruoka-ainettasi?

Kana, kananmuna, kaurahiutaleet, kookosöljy, bataatti, porkkana, rahka, mustikka, banaani, proteiinijauhe.

16. Mitä harrastit lapsena?

Olin hyvin taiteellinen ihminen eli piirsin ja olin mm erilaisissa kuvaamataito- ja käsityökerhoissa. Lisäksi jossakin vaiheessa mukaan tuli ruoanlaitto ja leipominen <3

17. Täytyykö liikunnan kestää aina kauan?

Ei! Hyvän treenin voi saada aikaan jo 20minuutissa, tosin ei ehkä kuntosalilla punttien kanssa, mutta monilla muilla tavoin. Liiku vaikka kolme kertaa 15min päivässä kuin et ollenkaan! Sen verran varmasti löytyy aikaa.

Muistakaa myös kehonhuolto!


18. Onko väliä syökö kolme isoa ateriaa vai kuusi pientä?

Mun mielestä on ja tässä siis on varmaan kyse päivän aikana. Kuusi pienempää mä valitsisin sillä:
Jaksaa varmasti paremmin
Verensokeri pysyy tasaisempana
Kroppa saa useammin energiaa käyttöön eikä ehkä yhtään muutu rasvaksi
Mahan ei tarvitse venyä niin kovasti
Ei turvota
On kivempi syödä useammin
Makeanhimo pysyy paremmin kurissa

19.  Tarviiko lisäravinteita käyttää?

Ei. Proteiinijauhe ja vitamiinit on ehkä ne yleisimmät eikä siis todellakaan pidä ajatella, että ne on vaan jotain fitnessjuttuja. Niitä voi ja joskus jopa kannattaa käyttää ihan kaikkien, täytyy vaan tutustua ja peilata omaan elämään. Tietyt vitamiinit sopii useille arkikäyttöön ja proteiinijauhe voi olla vaan hyvä/halpa/nopea vaikka ei esim kävisi edes salilla etenkin painonpudottajille, kun proteiinintarve on aika suuri. Mutta sitten kun aletaan tavoittelemaan hyvinkin suuria asioita esim ulkonäöllisesti niin lisäravinteisiin kannattaa tutustua. Ihan perustreenaaja ei ihmeitä tarvitse, ehkä palautusjuoman.

20. Kerro viisi faktaa sinusta?

1. Kun yritän nukahtaa keinutan itseäni puolelta toiselle, vähänkuin tuuditan itseni uneen ja olen tehnyt tätä lapsesta saakka.
2. Pidän Antti Tuiskun musiikista.
3. Haluaisin ehkä muuttaa Tampereelle.
4. Haluan Corgin (Welsh corgi, pembroke) <3
5. Rakastan juhlia yli kaiken! Suosikit on Joulu ja Halloween.

21. Oletko oikeasti onnellinen?

Olen! <3






Nautinnollista loppuviikkoa!
-krista



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti