sunnuntai 11. syyskuuta 2016

HerkkuHetkiin: Vanilja-vadelmakakku!

Julkaisin eilen kuvan meidän iltapalasta ja sen vastaanotto oli taas äärettömän hyvä! Ihmiset kiinnostui heti ja reseptiä toivottiin. No enhän salaisena sitä viitsi pitää joten laitetaan jakoon muidenkin iloksi. Täytyy sanoa, että on ehkä paras kakku mitä olen tehnyt! <3 Siis näin terveellisesti, unohdetaan ne kakut mihin tulee kilo sokeria ja voita. Ne on kuitenkin asia erikseen, vaikka en kyllä nyt osaa sanoa kummasta tykkään enemmän! Olen ehkä unohtanut jo "oikean" kakun maun...

Mutta nyt asiaan! Varaa aikaa muutama tunti, mutta tekeminen ei vaadi monia aineksia eikä suuria kokkaustaitoja :)




Vanilja-vadelmakakku
Juustokakkumainen 26cm kakkuvuokaan


Pohja:

250g välipalakeksejä TAI pähkinöitä (esim. cashew)
80g margariinia TAI voita TAI kookosöljyä

Vadelmatäyte:

200g pakaste vadelmia (käy ulkomaiset, koska keitetään)
500g rasvaton maitorahka
3 liivatelehteä
1 dl vettä

Vaniljatäyte:

3 kpl Propud proteiinirahka vaniljanmakuinen
3 liivatelehteä
1 dl vettä




Murskaa pohjaan valitsemasi kuiva-aine ja sulata rasva. Sekoita ne keskenään ja painele seos kakkuvuoan pohjalle tasaisesti, mutta ei liian tiiviiksi. Laita kylmään odottamaan.

...

Laita liivatelehdet likoamaan molempia täytteitä varten kylmään veteen. Laita ne kuitenkin kahteen eri astiaan (3kpl/astia) jotta ne eivät varmasti tartu toisiinsa. 

Ota pakaste vadelmat ja laita ne kattilaan. Voit laittaa sinne ihan tilkan vettä, laita kattila liedelle ja kuumenna vadelmat sekä murskaa niiden rakenne rikki. Jos et kerkeä odottamaan vadelmien jäähtymistä huoneen lämmössä, laita pakkaseen. 

...

Kun vadelmaseos on jäähtynyt, lisää sekaan rahka. Halutessasi voit lisätä mukaan vähän sokeria tai makeutusainetta. 

Laita desi vettä kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Purista pehmentyneistä liivatelehdistä vesi pois ja lisää lehdet kuuman veden joukkoon. Sekoita hyvin!!! 

Sekoita liivateseos tasaisesti vadelmarahkaseokseen, kaada se pohjan päälle ja laita kylmään. Jos haluat äkkiä herkutella, laita pakkaseen, silloin se on valmis noin 1,5 tunnissa.

...

Kun vadelmakerros on hyytynyt, voit valmistaa vaniljakerroksen. 

Kaada proteiinivanukkaat yhteen kippoon odottamaan. Laita desi vettä kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä pois ja lisää ne kuumaan veteen. Sekoita hyvin!!!

Sekoita keskenään liivateseos sekä proteiinivanukkaat. Ota kakku esille ja kaada vadelmakerroksen päälle vaniljatäyte.

Laita kakku pakkaseen jossa se valmistuu noin tunnissa. Jääkaapissa tarkkaile, veikkaisin 2-3h.









Sitten herkuttelemaan! <3 Jos valmistit pakkasessa (edes osaksi) niin jos kakkua jää, laita se kuitenkin yöksi jääkaappiin eikä pakkaseen muuten se jäätyy. 


Mies sanoi taas, että kuinka tää on näin hyvää ja vielä näin yksinkertaisista  sekä vähistä aineksista! 

-krista


































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti