tiistai 6. syyskuuta 2016

Raakakakkuja! (yhteistyössä Kouvolan Luontaistuote 0y)

Ihanaa tiistaita, mukavaa kun tulit tänne!

Tällä kertaa avaan vähän monille uutta maailmaa ja etenkin Kouvolassa asuvien ja Kouvolassa käyvien kannattaa olla tarkkana! Tämä postaus on tehty yhteistyössä Kouvolan Luontaistuote Oy kanssa joka sijaitsee siis Kouvolan keskustassa kävelykadulla. Ja ihan itse olen kakkuja mieheni kanssa maistellut ja annamme niistä rehellistä palautetta.

Raakakakut on "uusi" juttu. Erittäin paljon yleistynyt ja trendikäs tapa laittaa suut makeaksi ja vieläpä terveelliseen tapaan sekä myöskin ihana tapa hääriä keittiössä, mutta silti kovin moni ei tiedä niiden olemassaolosta tai mitä ne oikein on. Tai sitten kaikilla on oletus, että ne on aivan kamalia, maistuu pahville ja/tai ruoholle. Lyhyesti kerrottuna siis vaikkakin ne ehkä näyttävät tavallisille kakuille (erityisesti taidokkaasti tehdyt) ne on valmistettu täysin erilailla ja eri aineksista. Raakakakkuja ei kypsennetä eikä niissä käytetä perinteisiä kakunvalmistusaineksia. 

Vaikka minulla onkin siis menossa herkuton niin kyllä, syön raakakakkuja! Jos syön muutenkin esim. pähkinöitä, taateleita, erilaisia jauheita niin miksi en voisi syödä näitä kakkuja? Niissähän vain terveelliset ainekset on laitettu nätimpään muotoon eli kakuksi. 

Mä itse olen suuri raakakakkujen ystävä! Aion opetella ehkä itsekkin tekemään niitä, mutta ainakin vielä kipaisen herkkuhimoissa mielummin ostamaan ammattilaisten tekemiä kakkuja :) Harmittaa, että ainakaan täällä Kouvolassa ei raakakakkuja kovin usein tule vastaan, mutta nyt niitä voi hakea Kouvolan Luontaistuotteelta joten olen aika innoissani! 

Siellä on siis pakkasessa valmiina ihania eri makuisia kakkupaloja! Niillä on noin kuukauden säilyvyys pakkasessa ja noin tunti huoneenlämmössä saa ne sulamaan syömäkelpoisiksi. Sain makutestiin nämä kolme eri makua ja nyt kerronkin teille mitä mieltä olin.

No ensimmäiseksi sanon, että tykkäsin! Erittäin hyviä ja olisi tehnyt mieli lisää. Käyn nyt läpi jokaista yksitellen: Mitäs kaikkea se sisältääkään ja minkälaisen makunautinnon kyseinen kakkupala herätti?


Minttusuklaa-lakritsiraakakakku

Cashewpähkinä
Parapähkinä
Taateli
Kookos
Minttu
Raakakaakaojauhe
Avokado
Kaakaovoi 
Kookosmanna
Kookossokeri
Lakritsijauhe
Suola


Tämä on ehdottomasti heille ketkä eivät välitä niin kovasti makeasta. Minä itse olen todellakin makeanystävä eikä omaa makuaistiani niin paljoa miellytä lakritsi niin tämä oli vähiten suosikki. Tuli se kuitenkin syötyä ja varmasti sopii monen muun suuhun! Vähän erilainen tuhdimpi ja jykevämpi maku sekä koostumus kuin kahdessa seuraavassa kakussa.





Mango-banaaniraakakakku

Cashewpähkinä
Parapähkinä
Mulperimarja
Taateli
Mango
Banaani
Papaija
Kaakaovoi
Kookosmanna
Kurkuma
Kookossokeri
Suola

Tämä on mieheni suosikki! Hän ei välitä liian makeasta joten tämä oli hänelle mieluinen. Ja kyllä minäkin tykkäsin. Hyvin pehmeä ja miellyttävä suutuntuma, pohjassa vahva pähkinän maku. Tykättiin!








Mansikka-puolukkaraakakakku

Cashewpähkinä
Parapähkinä
Mulperimarja
Taateli
Mansikka
Puolukka
Kaakaovoi
Kookosmanna
Kookossokeri
Suola

Tämä oli minun suosikki! Kyllä täytyy sanoa, että voisin syödä useammankin palan.. Tämä oli kaikista makein ja minulle mitä makeampi sen parempi. Toki kun mukana ei ole suuria sokerimääriä niin ei ole kuitenkaan ällömakea! Rakenne pehmeä ja kevyt, vahva mansikanmaku. Tuli ehkä mieleen jokin karkki? En saanut mieleen kyllä mikä. Mutta tämä oli ehdottomasti mun lemppari <3


Taidan hakea viikonloppuna lisää..


Hintaa kakkupalalle jää 4,95e. Jotkut ehkä miettii onko tämä kallista, mutta ei ole! Kakut kahvilassakin on samoissa hintaluokissa (vähintään) mutta ennenkaikkea ero tulee siitä, että raakakakut on tehty hyvistä laadukkaista aineksista.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan raakakakkuja! Jos tykkää muutenkin leipoa niin kannattaa kokeilla itsekkin valmistaa. Minä aion nauttia näistä kyllä <3

Kouvolalaiset käykää ihmeessä tutustumassa Kouvolan Luontaistuote Oy kakkuvalikoimaan sekä toki siellä on saatavilla muitakin hyvinvointiin ja terveyteen liittyviä tuotteita sekä tapahtumia :)

-krista

Kouvolan Luontaistuote Oy
Kauppalankatu 2
05 375 3773
https://www.facebook.com/KouvolanLuontaistuoteOy/?fref=ts

Kakkujen tekijät:
PureFactory
Anna Huhtilainen sekä Terhi Suur-Nuuja
purefactoryfi@gmail.com
https://www.facebook.com/purefactoryfi/?fref=ts




1 kommentti:

  1. Raakakakut on mun lemppareita! Ihastuin briteissä raakakakkupaloihin sellaisessa rasiassa, hitto ne on hyviä ja pala on tarpeeksi pieni!

    VastaaPoista