lauantai 29. lokakuuta 2016

Asenne ratkaisee! Vai ratkaiseeko?

Tänä viikonloppuna haluan puhua asenteesta/ajatuksista/mielentilasta, sellaisista päänsisäisistä ajatuksista joilla on suurikin merkitys meidän elämään. Puhun taas paljon painonpudottajan ja elämäntapamuuttajan näkemyksestä.

Ihmisethän rakastaa erilaisia tekstikuvia ja meemejä. Minä myös ja yritänkin tehdä niitä aina itsekkin omista ajatuksista ja jakaa teille. Joskus ne ovat hauskoja, joskus ne saa ajattelemaan ja joskus ne taas vie meitä syvemmälle suohon. Ymmärrätte kohta mitä tarkoitan.

Mua itseäni on alkanut huolestuttamaan se kuinka yleistä on levittää "hauskoja" mollaavia/haukkuvia ja negatiivisia kuvia. Tietyltä ihmisryhmältä näkee aina sellaisia "go hard or go home!" tyylisiä hyvinkin motivoivia ja asenteella varustettuja kuvia. Mutta liian usein osuu silmään sellaisia mitkä oikeasti voivat tehdä jopa hallaa meidän yritykselle pudottaa painoa ja/tai muuttaa elämää.

Kaikki kuitekin lähtee itsestä. Siitä mitä ja miten ajattelet. Mä uskon siihen, että asenne ratkaisee ja hyvinkin paljon. Toisella asenteella pääsee varmasti pidemmälle kuin toisella.

Yksi huono lähtökohta on tämä:

En osaa. En jaksa. En pysty. Ei tää tule toimimaan. En onnistu. Tää on vaikeeta. Tää on kamalaa.

Ihan oikeasti, moniko asia onnistuu tällaisella asenteella?

Ja kyllä, tiedän, että asennekkin on sellainen minkä kanssa joutuu taistelemaan eikä sitä niin vaan muuteta. Mutta jos lähdetään liikkeelle edellämainitulla asenteella, sävy on heti hyvin negatiivinen. Miten ihmeessä siitä voisi syntyä jotakin positiivista? Aivan, ei mitenkään, mutta asennettakin voi muuttaa.

Tässä otoksia suoraan google kuvahaulla. Nämä on sellaisia joita paljon näkee ja joista suoraan sanottuna pitäisi päästä eroon. On ihan okei joskus tuntea alakuloisuutta, ärtymystä tms. mutta jos sun jokainen päivä on täynnä näitä ajatuksia niin en usko, että tulet onnistumaan siinä missä haluat. Tosin onhan nää jotkut ainakin ihan hauskoja riippuen asiayhteydestä.









Kuvahaun tulos haulle dieetti



Kuvahaun tulos haulle dieetti

Kuvahaun tulos haulle dieetti

Kuvahaun tulos haulle losing weight quote

Kuvahaun tulos haulle losing weight quote

Kuvahaun tulos haulle losing weight quote

Kuvahaun tulos haulle losing weight quote


Tässäkin tämä vika on musta ihan hauska, ainakin joskus. Kuvaahan se hyvin sitä, että ei painonpudotus ole helppoa ainakaan koko ajan. Mutta jos otat kuvan tekstin aivan tosissaan ja ajattelet koko ajan, että kaikki tulee olemaan tosi vaikeeta miltei mahdotonta niin se tekee jo asiasta itsessään vaikeampaa. 

Ja kyllä, jotkut ihmiset ottavat nämä tosissaan. Hyvä jos juuri sinulle nämä ovat vain huumorikuvia.

Jos edellä mainitut ei luo yhtään vaakaata pohjaa yrittämiselle ja mahdolliselle onnistumiselle niin mikä loisi? Toki nämäkin ovat vain kuvia ja tekstejä, eipä nekään ihmeitä yksin saa aikaan, mutta joitakin ne motivoi paremmin kuin toisia ja luovat parempaa asennetta. Itse ainakin saan paljon irti tällaisista kuvista, siinä ehkä syy miksi tein tällaisen postauksen. 

Tässä kuvia suoraan netistä joista itse taas saan paljon irti ja miten ehkä juuri sinäkin voisit asioita miettiä:

Kuvahaun tulos haulle motivation quote


Kuvahaun tulos haulle motivation quote

Kuvahaun tulos haulle motivation quote

Kuvahaun tulos haulle motivation quote

Kuvahaun tulos haulle motivation quote

Kuvahaun tulos haulle motivation quote


Kuvahaun tulos haulle motivation quote

Kuvahaun tulos haulle motivation quote


Kuvahaun tulos haulle asenne




Toivottavasti tekin huomaatte eron näiden kahden kuvaryhmän välillä. Ihmiset ajatukset määrittelee hyvinkin paljon sitä mitä elämässä tapahtuu ja mihin suuntaan se on menossa. Itse sanon, että positiivisuutta peliin! Usko itseesi sekä siihen, että sä pystyt. Jaksa pitää yllä hyvää fiilistä äläkä kaadu jokaiseen pieneen kiveen, isompien kohdalla mieti ja pohdi, mutta älä luovuta! 

Jos mietin vielä itseäni niin en oikeastaan koskaan ajattele, että en pysty tai osaa/voi oppia. Etsin asioista aina positiivisia puolia ja koitan pitää asenteeni sellaisena, että hymy on nähtävillä. Mä uskon itseeni, uskotko sinä? Jos aloittaisin päiväni edelleen niin, että ei tästä mitään tule, olen surkea ja joku kuitenkin pilaa päiväni tai vaihtaisin asenteeni negatiiviseen pienimmästäkin kömmähdyksestä, en olisi tässä missä nyt olen. Mullakin on elämässä hankaliakin hetkiä, osan niistä kuitenkin vältän asennoitumalla eritavalla tai jos tilanne on päällä yritän silloin asennoitua erilailla. Olen ollut hyvä haukkumaan ja mollaamaan itseäni sekä havaitsemaan ympäristöstäkin vain kaiken huonon. Enää en tee niin. 

Kyllä mä sanon, että monesti, ei kyllä aina

Asenne ratkaisee!


Pohdi hieman omaa asennettasi, ehkä kiinnittämällä siihen huomiota voi avautua aivan uusia ovia. 
-krista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti