maanantai 15. elokuuta 2016

Hyvinvointia koko vuodeksi

Taas on aika aloittaa uusi viikko! Ihanaa, kun olet ottanut blogini osaksi sitä!

Nyt on pakko kirjoittaa pikapostaus aiheesta, joka on hyvin selkeästi pinnalla. On vain pakko avata suu ja sitähän varten tämä minun blogini onkin. Kirjoittaa omia kokemuksia ja ajatuksia liittyen hyvinvointiin/terveyteen/painonpudotukseen..

On taas se aika kun ihmiset laittavat elämäntavat kuntoon! Sosiaalisen median kanavani täyttyvät kuvista ja kertomuksista kuinka koko kesä meni syöden ja maaten, kiloja on tullut ja väsymyskin sen mukana. Nyt joutuu taas joko aloittamaan uudestaan terveellisten tapojen opettelun tai karistamaan niitä kesäkiloja.

Mieleeni tulee vain kysymys:
Onko tässä nyt järkeä? 

Hienoa toki jos olet ottamassa itseäsi niskasta kiinni! Oli kyse sitten kilojen karistamisesta tai yleisesti terveellisesti elämisestä. Mutta sitä en ymmärrä miksi pitää antaa itsensä mennä sellaiseen kuntoon, että näin syksyllä tarvitsee kokonaan uuden alun?



Hyvinvointi syntyy jokainen päivä omista teoista :)


En sano etteikö kesällä saisi nauttia jäätelöstä, grillimakkarasta sekä nauttia kesäpäivästä loikoillen auringossa kuntosalin tai lenkkipolkujen sijaan ja terassillakin voi muutamat oluset ottaa. Mutta miksi pitää mennä siihen asti, että kerää oikeasti niitä kesäkiloja tai kaikki ehkä jo keväällä opetellut terveelliset elämäntavat on muisto vain?

Olen viimeisen kahden viikon aikana lukenut varmaan satoja postauksia siitä kuinka TAAS on aloitettava alusta, pitää TAAS oottaa itseään niskasta kiinni ja kuinka se on joka kerta yhtä hankalaa. Eikö olisi helpompaa kerralla tehdä vaikka sitten hitaampi muutos mikä kestää koko vuoden, koko elämän kuin aloittaa vähän väliä alusta?

Kuulostan nyt ehkä sille kun minulle kaikki olisi helppoa ja ihan kuin olisin elänyt terveellisesti koko elämäni. No kaikki varmasti tietää ettei asia ole näin ja jos et tiennyt niin asia ei ole näin. Tiedän kuinka vaikeaa on aloittaa, tiedän kuinka vaikea on pitää siitä kiinni. Mutta kun jokainen tietää kuinka helposti kaiken voi saada menemään kohti vanhaa niin miksi pitää antaa kaiken sen tapahtua? Eikö kesä olisi yhtä kivaa ja nautinnollista ilman herkkuja ja rentoa olemista? Onko kesällä ihan mahdotonta pitää yllä terveellisiä elämäntapoja ja silloin tällöin nauttia sitten siitä jäätelöstä, makkarasta ja oluesta?


Ja tämä kun ei koske vain syksyä. Samanlainen aloitus tapahtuu tammikuussa sekä joskus ennen kesää kun halutaan olla mahdollisimman hyvässä kunnossa kesää varten (jolloin taas palataan huonoihin tapoihin) Se on upeeta kun ihmiset päättävät muuttaa tapojaan, muuttaa elämäänsä, mutta kannustan edelleenkin siihen, että tehkää se niin, että havittelette koko vuoden kestävää hyvinvointia. Ei vain pienempää masua kesän bikineihin tai kesäkilojen karistusta.

Muutenhan siitä vain tulee kierre. Tammikuussa otetaan itseä niskasta kiinni hetkeksi jotta laitetaan itsemme hyvinvoiviksi, sitten palataan vanhoihin tapoihin vähäksi aikaa ja herätään taas ennen kesää siihen, että pitäisi näyttää hyvälle. Kesän ajan annetaan itsellemme lupa nauttia ja syksyllä ollaan taas lähtöpisteessä. Sitten tsempataan kunnes taas jouluna ja uutenavuotena syödään. Ja sama alusta.

Eikö tuo ole aika raskasta? En sano siis, että kaikille käy näin, mutta tiedän, että monille käy niin. Enkä puhu siitä jos on muutamat kerrat ollut humalassa ja saanut pari kiloa kesäpöhötystä. Vaan puhun siitä jos ihan oikeasti on vetänyt yli. Toivonkin, että tämä teksti ehkä vähän herättelisi ajatuksia. Voisinko tehdä jotain toisin? Onko nyt oikeasti kiva aloittaa alusta? Sait painoa jo pois 12 kiloa ja kesän aikana 8 kiloa tuli takaisin. Elämästä ja kesästäkin voi nauttia vaikka se ei sisältäisi niin paljon epäterveellistä ruokaa tai alkoholia ja vaikka liikkuisitkin useasti ja pitäisit huolta nukkumisesta.

Oma kesäni meni hyvin, niinkuin suunnittelin. Kiloja on vaan poistunut ja voin hyvin. Täytyy sanoa, että minua v*******si jos pitäisi nyt aloittaa alusta tai mennä edes vähän sinne alkuunpäin. Karistaa ensin kesän kiloja ja turvotusta ja sitten jatkaa taas projektia. En usko, että mikään kesässä olisi ollut sen väärti, että palaan takaisinpäin omassa hyvinvoinnissani.

Mä aion pitää yllä mun hyvinvointia ja terveyttä koko vuoden, jokainen päivä sekä aion myös saavuttaa ulkonäköasioissa jotain sellaista mikä kestää koko vuoden eikä niin, että näytän joka vuoden aikana eriltä.



Mitä jos vetäisit yli tietyt aloitusajat ja tekisitkin muutoksen nyt? Sellaisen joka kestää.


Jos nyt teet ryhtiliikkeen niin mitä jos pitäisitkin sitä yllä aina? Tekisit muutoksen joka takaa sulle hyvinvointia, terveyttä sekä mahdollisesti sinun toivomaa ulkonäköä koko vuodeksi? Tekisitkin ihan oikean elämäntapamuutoksen joka kestää? Unohtaisitkin ne pikadieetit? Eikä tarvitsisi aloittaa alusta taas jossain vaiheessa mikä tuo taas lisää haasteita ja itselle ikävää fiilistä.

Tiedän se on vaikeaa, mutta mahdollista!

Eikö olisi helpompaa pitää yllä sitä hyvinvointia koko vuoden kuin ajoittain pätkissä?

-krista-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti