maanantai 8. elokuuta 2016

Herkkuhetkiin osa5: Mustikkapiirakka, Banaanisuklaahyve ja Pehmeät täytekeksit

Ihanaa viikon alkua kaikille! :)

Nyt tulee taas muutamia viime aikojen kokeiluja, toivottavasti reseptit menevät suht oikein sillä leivon itse aina ilman mittoja. Joissakin on muutosmahdollisuus, mutta muuten kirjoitin reseptit niin kuten olen itsekkin ne tehnyt.

Nyt laitetaan suut makiaks!



Mustikkapiirakka

Pohja:

5 kananmunaa
3dl proteiinijauhetta
2dl maitoa

Täyte:

2 kananmunaa
500g rahkaa

Päälle:

Mustikoita


Kakkuvuokaan leivinpaperi pohjalle. Sekoitin sekaisin pohjan ainekset ja kaadoin vuokaan. Jos haluaa selkeän pohjan niin paista pohjaa yksinään noin 10min ennen täytteitä. 

Kaada päälle täyte ja ripottele mustikat. Tuoreet parempia, pakasteet sulattaisin ensin sillä muuten niistä tuleva neste vetistää kakkua. 

Paista 220 asteessa noin 25-30min


Näyttääkin jo niin hyvälle! On muuten ehkä vielä parempaa kylmänä :)




Banaanisuklaahyve


Taikina:

6 valkuaista
4 keltuaista
1 banaani
1dl kookoskuitujauhetta (vehnäjauho,proteiinijauho tms ok myös)

Suklaatäyte:

100g sokeritonta suklaata TAI 2 keltuaista+kaakaojauhetta+1 avokado


Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään 4 keltuaista, banaani sekä jauho. Kaavi kevyesti tämä seos valkuaisvaahdon joukkoon. 

Sulata suklaa tai sekoita keskenään keltuaiset+kaakao+avokado.

Laita pienen vuoan pohjalle suurin osa taikinasta. Laita sen päälle suklaatäyte. Laita vielä loput taikinasta suklaan päälle. 

Paista 220 asteessa noin 15-20min


Niin pehmeää <3



Pehmeät täytekeksit

Keksit:

1 kananmuna
2dl maitoa
2dl kaurahiutaleita
2dl proteiinijauhetta


Täyte:

100g sokeritonta suklaata
200g rahkaa/maku skyrriä tms

TAI

Vain maku skyr tms 


Sekoita kaikki keksien aineet keskenään, lusikoi keoiksi leivinpaperille ja paista 220 asteessa noin 10min.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja lusikoi yhdelle keksille. Aseta toinen keksi päälle. 
Nämä vain parantuvat jos pidät yön yli jääkaapissa!


Niin hyviä! Ja täytteeseenhän voi keksiä mitä vaan :) Tosin menee myös ilman täytettä ;)




Toivottavasti nautit näistä! Minä ainakin <3
-Krista-








2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä noi reseptit! Jos käyttää pakastemustikoita, kannattaa ne pyöritellä perunajauhoissa niin se neste ei vetistä piirakkaa. Tosin en tiiä sopiiko ne sun ruokavalioon :D

    http://myynmaailma.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta muuten! Itsellä niin kauan aikaa kun viimeks tehny mustikkapiirakan ettei tollasta kikkaa muistanut :) mutta vaikka laitoin suoraan pakastemustikat niin ei se pilalla ollut! Aika kosteaa vaan keskeltä :) ja kyllä mä jauhoja käytän pienissä määrin, en niitä ole mitenkään rajannut pois :)

      Poista