torstai 25. elokuuta 2016

HerkkuHetkiin osa 6: Vadelmasuklaamoussekakku

Kun vietettiin keskiviikkona meidän epävirallista vuosipäivää niin juhlien rakastajana halusin tietenkin syödä hyvin!

Jälkiruoka tuottaa usein päänvaivaa sillä minun pitää välttää erittäin rasvaisia tuotteita ja sokeria. Onneksi olen niin kokeileva niin sain aikaan erittäin ihanan kakun! Nyt jaan teillekkin ohjeen kuvan kera niin pääsette kokeilemaan <3

Pitää näissäkin kuitenkin edelleen muistaa, että vaikka onkin tehty vähän terveellisimmistä aineksista niin kohtuus. Laitan mukaan myös pari vaihtoehtoa sillä kaikki ei sovi kaikille :) Huomioithan myös, että ei ole puolen tunnin kakku eli tarkkana ohjeessa! Minä tein itse ensimmäisten ohjeiden mukaan.


Ihana! 

Vadelmasuklaamoussekakku
Tehty 24cm irtopohjavuokaan

Pohja: 

350g välipalakeksejä TAI jauhoisia proteiinikeksejä TAI pähkinöitä (esim. cashew)
80g voita TAI margariinia TAI kookosöljyä

Murskaa pohjan kuiva aine ja sekoita joukkoon sula rasva. Painele irtopohjavuokaan ja laita kylmään. (Ei tarvitse leivinpaperia)


Suklaatäyte:
Kaksi vaihtoehtoa

300g sokeriton suklaa
500g rasvaton maitorahka
200g suklaaproteiinivanukas (esim. propud)
200g vähärasvainen maustamaton tuorejuusto

1 dl vettä
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen.

Sulata suklaa ja sekoita sekaan rahka, vanukas sekä tuorejuusto. 

Kuumenna vesi kiuhuvaksi kattilassa ja vispaa sekaan liivatelehdet.

Sekoita liivatelehtiseos suklaamassaan. Kaada massa pohjan päälle ja laita pakkaseen noin kahdeksi tunniksi. 

TAI

400g rasvaton maitorahka
400g suklaaproteiinivanukas (esim. propud)
200g vähärasvainen maustamaton tuorejuusto
4 rkl kaakao/raakakaakaojauhe

1dl vettä
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen.

Sekoita keskenään rahka, vanukas, tuorejuusto sekä kaakaojauhe.

Kuumenna vesi kiuhuvaksi kattilassa ja vispaa sekaan liivatelehdet.

Sekoita liivatelehtiseos suklaamassaan. Kaada massa pohjan päälle ja laita pakkaseen noin kahdeksi tunniksi. 


Vadelmatäyte:

400g pakastevadelmia
0,5 dl vettä
4 rkl steviaa/makeutusainetta (sokeria/hunajaa jos sopii sinulle)
200g rasvaton maitorahka

Kuumenna kattilassa vadelmat, vesi sekä makeutusaine. Laita hetkeksi jäähtymään pakkaseen.

Lisää vadelmaseokseen rahka ja levitä suklaatäytteen päälle.

Laita pakkaseen tunniksi.




Sitten nauttimaan! 

Kannattaa syödä kakku heti tai laittaa se jääkaappiin. Pakastimessa useampi tunti saa sen jäätymään.


Kyllä tämä on yksi minun suosikki kakuistani! Nam <3 
-krista


Maistuukin hyvältä vaikka ei sisälläkkään kamalasti sokeria tai rasvaa! 


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti