torstai 29. lokakuuta 2015

Kauppakassin sisältöä

Teinpäs äskön pikapostauksen mun facebook sivuille (Better Life Choices) siitä mitä meillä on kaupasta oikein ostettu ja mitä meidän kaapeista löytyy. Laitan siitä suoraan tähän tekstiä. Kylläpä kertoo paljon kauppaostokset ihmisestä. 

Musta on aina kiva kaupan kassalla katsoa mitä kaikkea muut ostaa. Hirveesti huomiota ja ajatuksia herättävä juttu ja jotenkin sitä usein tulee katseltua vaikka eihän siinä silleen ole mitään järkeä. Siinä menee usein muilla niitä einesruokia, herkkuja, alkoholia ja kermapurkkeja tms. Sit lappaat itse kassiin kasviksia, rahkaa ja kanaa. Tulee sellaisia ajatuksia, että "miks mä en syö noin kun muut?"  tai "miks noi muut ei syö niinkuin mä?" 


Paljon on puhuttu siitä, että terveellinen ruoka maksaa todella paljon. Tää on sellainen asia mihin ei oikeesti ole vastausta. Jos ostat ihmeellisiä superfoodeja ja aina vaan tiettyä ruokaa ja kalleinta merkkiä niin toki terveellinen ruoka on kallista. Mutta niin on sekin, että sä mätät kärryn täyteen eineksiä, herkkuja ja kaikkea muuta turhaa mitä ihminen ei tarvitse kuten kermoja, kiisseleitä, muroja sekä päihteitä. 

Meillä syödään terveellisesti, mutta silleen suht järkevästi. Etsitään halvimpia tuotteita, jotka kuitenkin on terveellisiä eikä meillä joka ruokaan laiteta jotain ravintolisiä tai superfoodeja. Jos ajatellaan, että ihmisen pitäisi syödä tavallista kotiruokaa esim lasagne, lihapullat kermakastikkeessa ja muussi tai vaikka kermainen kanakeitto tai nakit ja itsetehdyt lohkoperunat, niin syödään me sitä vähän terveellisemmin. Ja meillä toki menee ruokaa paljon, varsinkin lihaa. 



Jos kuitenkin pyritään siihen terveellisempään ruokavalioon ja edellisestä ruokavaliosta otetaan tilanteen mukaan pois kaikki epäterveellisempi esim. einesruokia, ranskalaisia, kermoja, muroja, mehuja, vaalea leipä, kunnon voi, päihteet, karkit, limut, sipsit, majoneesit, tuorejuustot, keksit... Lista on loputon. Ja otetaan tilalle vähärasvaisempia ja vähäsokerisia tuotteita, ostetaan laadukkaampaa lihaa, ruisleipää, rahkaa, kananmunia sekä kasviksia ja hedelmiä ja aletaan juomaan vettä niin eikös kuulosta terveellinen elämä vähän halvemmalle jopa. Toki se on todella henkilökohtainen asia. Mulla menee rahaa nyt paljon ruokaan tms. mutta ennen meni enemmän tupakkaan, alkoholiin ja kaikenmaailman herkkuihin ja juttuihin mitä luettelin aikaisemmin. 

No mitäs meiän kaapeista löytyy ja mitäs meille on ostettu? Tässä ihan tuoretta kuvaa miltä meiän kaapit näyttää tällä hetkellä. Niinkuin näkyy jääkaapissa on kasviksia, hedelmiä, rahkaa, jukurttia, pilttiä, lihaa tms ja muutama alkoholipullokin! Joo kyllä mekin joskus juodaan :D noi on kyllä ollut siellä jo aika kauan. Lisäks kuvaa kuivakaapista jossa aikalailla niitä superfoodeja (kookosöljy ja kookossokeri, raaka-kaakaojauhe, chiansiemenet..) joita yhä enemmän käytetään. Pöydältä löytyy pähkinät, proteiinijauhot, -vanukkaat sekä -letut. Lisäksi hyvät apukeinot eli blenderi sekä vaaka. Kaikkea meillä ei punnita, mutta jonkun verran kuitenkin :) 



Tässä vaan nopea postaus ihan huvinvuoksi jos joku vaikka miettinyt mitä meiän kaapeista mahtaa löytyä tai jos joku saa ideoita omaansa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti