torstai 15. lokakuuta 2015

KYLLÄ VAI EI: Kehonrakennus

Kuten varmasti monet huomasivat olin viikonloppuna Nordic fitness expossa. Käytiin miehen kanssa katsomassa siis pääasiassa kehonrakentajia ei niitä fitnesspimuja. Tunnetuista nimistä mainittakoon Bull Mentula, Vertti Harjuniemi, Mika nyyssölä, taiteiljanimi musta barbaari, Jutta Gustafsberg sekä Utti "hulkki" Hietala. Lisäksi siellä oli tietysti katsojina paljon hyvännäköistä porukkaa, melkein tunsin itseni ulkopuoliseksi möhömahani kanssa.

Kerrompa lyhyesti kuvien kanssa mitä  ja ketä siellä oltiin katsomassa. Lisäksi haluan kertoa omia ajatuksia liittyen kehonrakentajiin ja tähän lajiin. Siksipä tämä on mun ensimmäinen kyllä vai ei -postaus. 

Lauantaina siis mentiin kahdeksalta aamulla jo jonottamaan Lahden messukeskuksen pihaan. Kun ovet aukesivat, me mentiin heti varaamaan eturiveistä paikat, jotta olisi hyvä näkyvyys kisalavalle. Pikkuhiljaa alkoi porukka lisääntyä ja lopulta siellä oli aivan sairaasti porukkaa. Tajusin jo silloin kuinka iso juttu tämä on monille. Mieskin ihan innoissaan siinä vieressä odotti, että hänen idolinsa saapuisivat lavalle. 

Kisoja oli paljon ja koitan yksinkertaisesti kertoa ja en muista edes tarkasti. Lisäksi haluan painottaa, että mun tietämys ei ole niinkään näissä kehonrakennusjutuissa. Ainakaan vielä. Lyhyesti sanottuna siis lavalle nousee vuorotellen eri sarjoja kisan ja painon/pituuden mukaan. Lisäksi näiden sarjojen voittajat ottaa vielä toisistaan mittaa kuka on kaikista kovin. Lavalla nähdään myös niinsanottu posedown jolloin kilpailijat voivat vapaasti esitellä kehojaan ja ottaa täten mittaa toisistaan. Istuttiin siellä noin kuusi tuntia katsomassa eri kilpailijoita lavalla. 





He olivat ensimmäisiä ketä me katsottiin. Musiikit pauhas taustalla ja miehet esittelivät kroppaansa ryhmävertailuissa sekä yksin vapaa-ohjelmissa. 

Koko homma siis pyöri niin, että käytiin yksi kisa kerrallaan, yksi sarja kerrallaan ja loppuun vielä over all-kisa eli kaikki saman kisan sarjojen voittajat yhdessä. On todella vaikea ehkä pysyä perässä, varsinkin kun mä en ole mikään paras kertoja ainakaan näin kirjoittaen. Kaikki nyt tajuaa kuitenkin homman jujun eli miehet pyörii lavalla pikkusissa housuissa ja esittelee kroppaansa. 

Voisin nostaa seuraavaksi esille pari nimeä kuvien kera. 


Niinsanotussa shortsi sarjassa (on sille joku hienompikin nimi) kisasi Vertti Harjuniemi. Yksi mun suosikeista sillä hän on mun silmään komea. Tässä siis arvostellaan vain yläkroppaa, siksi shortsitkin jalassa. Vertti voitti siis SM-kultaa omassa sarjassaan. 


Näissä kuvissa keskellä, yksin ja alla vasemman puolimmainen on Mikko Ovaskainen. Voitti myös SM-kultaa ja kisasi sunnuntaina pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa, mutta sielä ei menestynyt.  Isoimpia miehiä mitä me nähtiin, lähes sata kiloa. 


Tässä kuvassa menossa sunnuntain pohjoismaiden mestaruus kilpailujen over all eli kaikkien eri sarjojen/painoluokkien voittajat kisas keskenään. Tuloksena vasen voitti, oikea hopeaa ja keskimmäinen pronssia. 


Ja tässä Mika Nyyssölä. Kisojen kuuma nimi molempina päivinä. Voitti oman sarjan suomenmestaruuden, over all suomenmestaruuden sekä pohjoismaiden oman sarjan mestaruuden ja pohjoismaiden over all mestaruuden ja sai lisäksi jonkun ihme palkinnon. On se kova! Tätä me lähdettiin pääasiassa katsomaan ja ei tullut pettymyksiä. Jännitys kyllä mullakin tiivistyi ja melkein tirautin kyyneleen, kun Mika vei voiton kaikista. 


Tässä Utti "hulkki" Hietala, joka siis itsekkin on kisannut. Mies seuraa tiiviisti hänen somejuttuja ja sunnuntaina kuunneltiin hänen pitämää seminaaria treenaamisesta. 



Tässä vasemmalla on Kille Kujala. (ja oikealla minun oma mussukka) Killen piti oikeasti itsekkin kisata raskaassa sarjassa, mutta hän oli sen verta kipeä, että kisoihin valmistautumisesta ei tullut mitään joten kisat jäi välistä. Suuri nimi kuitenkin ja vaikuttaa paljon somessa blogeilla tms. 

Tämän enempää en kisoista puhu, ne joita asia kiinnostaa enemmän ovat varmaan perillä asioista jo. 

Nyt mun omia mietteitä. Haluan näissä korostaa sitä, että en puhu mistään sellaisista jotka käyttää ihan kaikkea mahollista ja on oikeesti tosi isoja maailman luokan kehonrakentajia. 

Viime viikonloppuun asti mun käsitys kehonrakentajista on juuri se stereotypia siitä, että he ovat isoja, rumia, suonet näkyy, pumppaa vaan salilla, on ruskettuneita ja on niissä pienen pienissä housuissa sielä lavalla. Joo onhan se näinkin tavallaan, mutta nyt mun käsitys muuttui täysin! En ällönnyt ketään siellä ja jopa Bull näytti ihan ihmiseltä. Monet olivat myös todella hyvännäköisiä vaikka olivatkin aivan ruskeita ja kaikki lihaspahkurat näkyi. En malta odottaa, että pääsen ensi vuonna uudestaan. 


Tässä jo aiemmin esittelemäni Mikko Ovaskainen. Monet ajattelee kehonrakentajien näyttävän juuri tuolta miltä oikeanpuoleinen näyttää. Tosi asiassahan se on vain se kisakunto. Silloin on kroppa pistetty ennen kisoja niin ankaralle dieetille, on rusketusta ja kaikkea. Ei ne kuitenkaan aina näytä tuolta. Videoista kun on muulloin katsonut niin Mikkokin näyttää "ihan normaalilta" ihmiseltä. Vasemman puoleinen kuva siis tämän vuoden huhtikuulta ennen dieettiä ja oikea viime viikonlopun kisakuva. 

Tästä päästään siihen, että vähän noi tekee ison työn! Ensin he kasvattaa massaa minkä kerkeää. Monet varmasti ajattelee, että eikö oo muuta tekemistä ja ovatko he itsekkäitä. Mutta minusta jokainen tehkööt mitä haluaa. Ja en näe heitä itsekkäinä vaikka ulkonäköpainotteinenhan tämä laji on. Tää laji on kuitenkin semmoinen mikä ajaa ihmisiä yhteen ja kehonrakentajat tekevät suuren työn somessa, monet varmasti jonkunlaisissa töissäkin. 

Ensinnäkin tuohon huhtikuunkin kuntoon pääseminen vaatii aivan helkutisti töitä. Ei kyllä jokaisesta siihen ole vaikka halua löytyisikin. Sen jälkeen pitäisi päästä huhtikuun kuvasta kisakuntoon. Rankkaa dieettiä ja yritystä, että se oma kroppa saadaan mahdollisimman hyvään ja näyttävään kuntoon ja niinkin nopeasti. 

Minä kyllä arvostan kehonrakentajia nykyään paljon enemmän. He tekevät kovan työn, useat ovat minusta komeita ja hyvännäköisiä ja noita somevideoita katsomalla on tullut selväksi, että monet on oikeasti tosi lepposia ja hauskoja kavereita. Toki johonkin pitää vetää raja, mutta mielestäni se näillä ei ole tullut vielä vastaan. Niinkuin sanoin, en puhu niistä kovimmista maailman luokan kehonrakentajista. 

Kehonrakennus on todella kiinnostava laji ja siihen sopii todella hyvin "rakkaudesta lajiin" sanonta. Jos et pistä koko kroppaa ja päätä siihen, ei siitä tuu mitään. Pitää oikeesti antaa 110%. Itsestäni ei varmasti koskaan olisi siihen vaikka halu olisi suuri. Ja minun mielestäni mieluummin tälläinen elämäntapa kuin maata 24/7 sohvalla syöden pitsaa ja karkkia. 

Loppupäätelmä
Kehonrakennus: KYLLÄ! (Tietyissä rajoissa)


Tässä vielä omien sarjojensa suomen mestarit 2015. "Näytä sun tuplahaukat!" 







6 kommenttia:

  1. Mitä tarkoitat tuolla lopun kommentilla: tietyissä rajoissa?

    VastaaPoista
  2. Siinä vaiheessa, kun elämässä ei ole muuta mielessä kuin lihasten kasvatus. Ei ole perhettä sen takia tai ystäviä, ei vapaata tai muuta tekemistä. Ja isoimpana myöskin se, että ei ihmistä ole tarkoitettu kuitenkaan venymään äärimmäisyyksiin eli silloin mä en enään pidä jos ihminen käyttää kaikki mahdolliset aineet mitä irti saa kasvattaakseen lihaksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä noi ketkä kilpailee kehonrakennuksessa, käyttää aika paljon niitä "aineita", jotta pärjäisivät paremmin. Esim. toi mainitsemasi Mika Nyyssölä.. voikun tietäisit. Ja kyllä myös hän tekee töitä kuin tavallinen ihminen ja elää avioliitossa. Luulen myös että hänellä on kavereita. Pointtina se, että kehonrakennus ei ole tervettä touhua. :)

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  3. Ensinnäkin kaikki ei käytä. Ja kyllähän mä tajuan, että esim mika ei varmaan oo saanut lihaksiaan pelkällä rahkalla, mutta uskon myös, että ei hän syö kaikenlaista mitä käsiinsä saa. Ja tiedän, että hänellä on vaimo jonka olen livenäkin nähnyt ja on ystäviä. En ole missään vaiheessa sanonut, että kyseisillä postauksessa esittämilläni henkilöillä ei ole muuta elämäää vaan päinvastoin. Sanoin, että sillon homma menee yli, kun mitkään muut asiat ei ole tärkeitä ja musta Mikalla menee aika helkutin hyvin ja on vielä sen verran hyvässä kunnossa, että en usko hänen käyttävän mitään todellatodella vaarallista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedät varmaan mitä eroa on CBB:llä ja kehonrakennuksella?! :) ja hyvä jos et usko.. pidä toi tosi pitkää ni et pety :D blogeissa ja videoilla ei ihan kaikkea kilpailijat viitsi kertoa

      Poista