torstai 3. maaliskuuta 2016

Terveelliset herkut!

Nyt asiaan mikä varmasti kiinnostaa monia! Ihana ruoka ja nimenomaan ne herkut! Mitä tehdä, kun oot pudottamassa painoa ja et saa hakea kaupasta jäätelöä tai pakastepitsaa? Tässä ehkä vähän vinkkiä :) 


Haluan muistuttaa (ettei kukaan vedä hernettä nenään), että herkkupäivä on ok jos ne pysyy kurissa. Mä itse elän nyt niin, että ei tavallisia herkkuja saa syödä eli pitää vähän soveltaa ja tässä niitä mun korvaavia herkkuja nyt tulee. Ja lisäksi näissä tulee esille se mitä mä ajattelen ruuasta eli jos sun mielestä on ok käyttää voita, vihaat vähärasvaisia tuotteita tai susta ei esim ole ok syödä hedelmiä, koska niissä liikaa hedelmäsokeria niin ehkä ei kannata lukea pidemmälle. 

 



Nämä on sellaisia mihin löytyy moniin lähikaupasta tarvikkeet tai sitten esim citymarketista. Joihinkin käytetään jotain "erikoista", mutta ei minullakaan ole rahaa  niin paljon, että voin kaikkea erikoista ostaa. Löydät siis näistä itsellesikin varmasti jotain :)

Jotkin on ihan yksinkertaisia eikä sen enempää selittelyjä kaipaa. Joistakin laitan reseptiä ja kuvaa :)


Helpot ja nopeat:                  

 
- jäätyneet viinirypäleet (3h pakastimessa)
- hedelmärahka
- hedelmäsekoitus
- proteiinivanukas (jauheesta)
- proteiiniletut (jauheesta, rahkasta) 
- suklaavanukas chian siemenistä
- ruisnapit
- suklaamousse
- proteiinivesi
- smoothiet
- proteiinisipsit
- proteiinipatukat (tutustu ja valitse järkevästi. Suosikkini Starnutritionin Bestbar)
- raakasuklaa (yksi patukka, ei liikaa!)



 
Vaatii enemmän: 

- juustokakku
- smoothiekakku
- munakasmuffinssit
- suklaakakku tai leivokset 
- proteiinimacaronleivokset 
- pitsa/piirakka
- hampurilaiset 
- mustikkapiirakka







Proteiinivanukas, tuttavallisemmin Pudding. Sekoitus esim rasvattomaan maitoon, hetki pakkasessa ja valmis! Sekaan esim. marjoja tai hedelmiä. Pussi on tosi riittoisa ja maksaa n. 18e, saatavilla esim Life, isot kaupat sekä nettitilaus.








Proteiiniletut joko jauheesta sekoitus nesteeseen taikka esim 2 banaania ja yksi muna sekaisin ja paisto. Helppo ja lisäksi esim. rahkaa ja marjoja.








Chiansiemenvanukas. Chian siemenet on nyt tosi kovassa huudossa. Niiden ravintoarvot on tosi hyvät, mutta niitäkään ei saa syödä liikaa. Tässä yksi hyvä resepti. Niitä pitäisi aina turvottaa eli 2dl rasvaton maito ja muutama ruokalusikallinen siemeniä. Turvotus kestää vähintään 30min, mielellään tuntikin. Sitten sekaan raakakaakaojauhetta oman maun mukaan sekä päälle esim. mustikoita ja rahkaa.






Ruisnapit. Helppo ja aika hyväkin herkku. Täytteeksi esim vähärasvainen tuorejuusto ja sen sekaan pilkottua paprikaa, punasipulia, lohta, suolakurkkua, yrttejä, hyvälaatuista leikkelettä tms.
 






Suklaamousse ihana herkku! Tehosekoittimeen vain pari avokadoa ja yksi banaani, tilkka maitoa ja raakakaakaojauhetta. Helppoa ja hyvää!



Juusto- ja smoothiekakku on ihana herkku! Molempiin olen tehnut cashewpähkinöistä pohjan ja sekaan vähän kookosöljyä. Painellaan vuokaan ja laitetaan jääkaappiin odottamaan täytettä. Juustokakkuun olen laittanut 200g vähärasvaista tuorejuustoa, 500g rasvatonta rahkaa, 2 purkkia sokeroimatonta pilttiä sekä sitruunan/limen mehua. Mukaan vielä 6 liivatelehteä (liotettuna ensin kylmässä 10min ja sitten sekoitettu desiin kiehuvaa vettä.) Pohjan päälle täyte ja jääkaappiin vähintään 5h.

Smoothiekakkuun 500g rasvatonta rahkaa, 400g mustikoita, 1 banaani sekä vähän hunajaa tehosekoittimeen. Seokseen lisätään 7 liivatelehteä (liotus kylmään veteen ja kiehautus kuumaan) Täyte pohjan päälle ja jääkaappiin vähintään 5h. Namm!



Munakasmuffinssit syntyy helposti eli uuni kuumenemaan 220. Kulhossa sekaisin 7 kananmunaa, 1dl rasvatonta maitoa sekä haluamasi täytteet ja mausteet esim. kana, tomaatti, sipuli, paprika, tonnikala, feta, chili, valkosipuli, yrtit. Laita pellille muffinssi vuokia ja täytä ne lähes täyteen. Paista koosta riipuen noin 15-20min. Hyviä kylmänäkin esim eväänä!

 

Suklaakakku, tää on niin hyvää!

Kulhossa muussataan 3 avokadoa sekä yksi banaani. Laitetaan joukkoon maun mukaan raakakaakaojauhetta sekä halutessa esim gojimarjoja taikka sokeritonta suklaata. Lisäksi yksi muna sekä 2 tl leivinjauhetta.

Tämän voi joko levittää isosti pellille kakkupohja tyylisesti taikka tehdä pienempiä kekoja ja syödä pehmeinä kekseinä. Nää jää todella pehmeiksi eli jos haluaa sekaan voi laittaa esim vähän proteiinijauhetta.

Paistetaan 175 astetta, isoa pohjaa noin 20min ja pienempiä noin 10min.
Näitä voi syödä ihan näinkin tai esim. kakkupohjan voi antaa jäähtyä ja sitten laittaa päälle esim mustikkarahkaseosta.


Proteiinimacaronleivokset nyt ei ole kuvaa paitsi minun sivustolla (facebook: Better Life Choices) yksinkertaisuudessaan ostetaan proteiinipatukoita, kaulitaan ne vähän ohuemmiksi ja leikataan paloiksi esim yksi patukka kuuteen osaan. Sitten paistetaan ne 170 astetta noin 7-8min , palaa äkkiä!!! Näille voi tehdä täytteen esim vähärasvainen tuorejuusto-rahkaseos johon sekaan esim. appelssiininmehua ja kuorta. Nämä on vielä parempia kun antaa niiden olla yön yli jääkaapissa!


Pitsa tai piirakka, kummalla nimellä haluatkaan kutsua, niin on helppo, hyvä ruokakin tai viikonlopun herkkuhetkiin. Pohja on kananmunista eli vain esim 10 kananmunaa sekaisin ja uunipellille tai sitten 3 kokonaista munaa, 5 valkuaista sekä 5dl rasvatonta maitoa sekaisin ja paistumaan uuniin noin 30min, kunnes pinta alkaa saada väriä. Sitten siihen voi laittaa haluamia täytteitä, toki tässäkin muistakaa se terveellisyys! Ei siis kiloa rasvasta juustoa, pekonia tms. Tomaattimurskaa en ehkä enään itse laita sillä tämä pohja ei ime sitä itseensä eli se jää sitten vähän vetiseksi.




Hampurilaiset onnistuu hienosti, kun ottaa ruisleivän taikka bataattisiivut kansiksi. Ja tämä bataattivaihtoehto on myös tosi hyvää! nammm. Sisällä vähärasvainen pihvi, vähärasvainen sulatejuusto, kasvikset sekä itse maustettu kastike joka on tehty vähärasvaiseen turkkilaiseen jukurttiin.

                                        
 




Viimeisenä mustikkapiirakka, jonka pohja on tehty vaahdottamalla 8 valkuaista ja sen sekaan kevyesti laitettu 1dl vehnäjauhoja sekä makeutusta esim. stevia, hunaja tai maapähkinävoi. Lisäksi 500g rasvatonta rahkaa. Kaadetaan pellille ja laitetaan päälle vielä vaniljalla maustettua rahkaa sekä marjoja. Paistetaan 200 asteessa noin 30min. Helppoa ja hyvää!
 



Muistakaa ettei näitäkään voi syödä joka päivä tai kamalasti kerralla. Vaikka ainekset onkin terveellisempiä niin niissä on silti useissa paljon kaloreita ja rasvaa esim pähkinät sekä avokado.

Toivottavasti näistä oli jotain hyötyä! Pidän näitä kyllä muistissa ja kirjailen ylös, kunhaan saan tehtyä hyviä löydöksiä. Muistakaa, että vaikka painoa yritetään pudottaa ja/tai pitää yllä sitä terveyttä niin joskus saa herkutella. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla aina jäätelöä, irtokarkkeja taikka heseruokaa. Yrittäkääpä joskus tehdä terveellistäkin herkkua!

Kehoitan kaikkia pitämään huolta siitä, että kaapeista löytyy paljon terveellisiä aineksia ja kokeilkaa rohkeasti! Mullakaan ei ole reseptejä käytössä, kunhan kokeilen sitä mitä kotoa löytyy.

 

 
Herkullisia hetkiä!

- Krista

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti