maanantai 22. helmikuuta 2016

Lepo? Mitä se on?

Hei taas!

Sain koulussa tänään kysymyksen: "Milloin oot viimeksi ottanut rennosti?" Ja täytyy sanoa, että ei niitä päiviä kamalasti ole ollut. Jos sanon, että ainakaan puoleen vuoteen ei ole ollut päivää milloin ei olisi ollut aikataulua ja suunnitelmia niin en kamalasti valehtele. Pistäähän se miettimään. 

Opettajanikin kysyi miten jaksan ja suositteli, että yrittäisin vähentää tekemisiä. Mistä vähennän? Aikaa ei riitä kunnolla edes välttämättömille. Koulu, ystävät, Jukka, sali, blogi, valmennettavat saatika se oma aika. Nää on kaikki niin tärkeitä, että en tiedä mistä muka vähentäisin. 

Olen ennenkin vetänyt itseni siihen jamaan, että en enään jaksanutkaan mitään. Mulla pyörii lähes 24/7 kaikenmaailman asiat päässä. Herätessä mietin mitä pitää tehdä ja samat asiat pyörii mielessä illalla, kun en ole kerennyt päivän aikana kaikkea tehdä. Sitä mukaan ne kasaantuu. Olen aina stressannut. Jossain vaiheessa se vei siihen, että en enää haksanut mitään enkä saanut mitään aikaiseksi. Nyt olisi taas ehkä aika rauhoittua. Se vaan ei ole niin helppoa. 

Kaikille ihan terveyden ja hyvinvoinnin takia olisi tärkeää muistaa hyvät yöunet, lepo, oma aika sekä se, että joskus unohtaa ne ikävät/stressaavat asiat ja tekee jotain itselle mieleistä. Näin laihdutus mielessä se olisi tosi tärkeetä. Stressi, väsymys sekä heikko kunto henkisesti vaikuttaa oikeasti tosi paljon. Tiedän, että jos en stressaisi näin paljoa niin laihtumiseni olisi varmempaa. Siitäkin stressaan. Loputon kierto, kun yksi stressaaminen johtaa toiseen.

Onneksi yöunet on hyvällä mallilla. Nukkumaan 21-23 ja herätys 6-9 riippuen päivästä. Saan kuitenkin hyvät noin 8h yöunet enkä tunne, että siinä olisi ongelmaa. Ongelma on vain siinä, että kuormitan itseäni liikaa erilaisilla hommilla eikä mun aivot saa koskaan vapaata. Uskon, että kohta näen varmasti untakin siitä mitä mietin/teen päivän aikana.


Kukaan ei koskaan muistuta siitä kuinka tärkeää uni ja lepo on. Muistakaa se oikeasti hyvät ihmiset! Varmasti moni painonpudottaja lukee tätä joten nyt se unirytmi kuntoon ja hyvät yöunet tavaksi. 

Muistakaa myös tehdä joskus niitäkin asioita mitkä tuo iloa, onnea ja naurua! Vaikka kotona odottaisi tiskit, pyykit, työt tai olisi mentävä lenkille tai anoppilaan niin ottakaa jostain välistä aikaa itsellenne! Juuri sille asialle, mitä juuri SINÄ haluat tehdä. 

Jostainhan se aika kaikelle on revittävä. Asioita on ehkä laitettava tärkeysjärjestykseen taikka merkitä ja suunnitella kalenterin avulla. Kun on selkeä suunnitelma ja aikataulu niin asiat ei ehkä stressaa niin paljon. 

Ihmiset aina sanoo, että "ei ole aikaa". Sulla on aikaa 24h vuorokaudessa. Käytä se viisaasti!



Hyvää viikonjatkoa kaikille! Muistakaahan oikeasti levätä ja joskus vain ottaa rennosti :) 

Ps. Nyt on koulu, blogi sekä valmennettavat hoidettu. Seuraavaksi siirryn sohvalle peiton alle, otan aikaa itselleni (yksin kotona!) ja odotan rakasta kotiin ❤️

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/18165759/?claim=xkuvg6ncct6">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti