maanantai 21. maaliskuuta 2016

HerkkuHetkiin Osa1: Muffinsseja & Konvehteja!


Ihanat herkut! 

Tässä taas helpotusta ruudun toisellekkin puolelle. 

Blogini uusi osio on "HerkkuHetkiin" jota yritän kirjoittaa mahdollisimman paljon ja julkaista jokaisessa osassa 1-3 hyvää ja maukasta herkkua jotka sopii myös terveellisempään elämään. Ainakin minun mielestäni. Tässä teille ensimmäiset kolme! 



" Ruoka on polttoaine, mutta sen kuuluu olla myös nautinto! "


Helpot päärynäjuustokakkuset
( Noin 8 pientä kakkusta )


1 kananmuna
200g vähärasvaista tuorejuustoa
4 taatelia TAI 3rkl hunajaa/siirappia TAI makeutusainetta
2tl kanelia
80g päärynää


Sekoita keskenään kananmuna, tuorejuusto, kaneli sekä makeutusaine. Jos käytät taateleita niin sekoita ainekset keskenään tekosekoittimessa tai sauvasekoittimella, muuten onnistuu käsin. Lisää sekaan pilkottua päärynää.

 Jaa seos silikoniseen muffinssivuokaan tai jos sinulla ei ole sellaista niin rasvaa hieman esim. kookosöljyllä tavallisia muffinssivuokia, jotta kakkunen irtoaisi niistä. 

Paista 180 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Voit käyttää myös marjoja, mangoa tms. 











Suklaamuffinssit
( Noin 10 muffinssia)

1 dl rasvatonta maitoa, kookosmaitoa TAI mantelimaitoa
3/4 dl kookosöljyä sulatettua
1 dl vehnäjauhoja, mantelijauhoa TAI proteiinijauhoa (mieluiten suklaa)
2 rkl raakakaakaojauhetta 
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Jos haluat lisää makeutta niin laita sekaan yksi banaani, muutama taateli tai 1/2 dl hunajaa tai makeutusainetta.

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Jos seos vaikuttaa liian löysälle niin lisää sekaan jotakin jauhon lähdettä.

Jaa seos muffinssivuokiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia


Kuorrute:

150g vähärasvaista tuorejuustoa
100g sokeritonta suklaata TAI raakasuklaata TAI raakakaakaojauhetta

Jos käytät suklaata niin sulata se ensin mikrossa. Sen jälkeen sekoita se tuorejuustoon ja pistä hetkeksi jääkaappiin. Kun muffinssit ovat vähän jäähtyneet niin voit pursottaa kuorrutteen niiden päälle. 





Suklaakookoskonvehdit

1,5 dl kaurahiutaleita
3/4 dl kookosöljyä sulatettuna
3/4 dl kookoshiutaleita
1,5 dl proteiinijauhetta (suklaa)
2 rkl raakakaakaojauhetta


Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.


Päällyste:

3 rkl raakakaakaojauhetta
3 rkl kookoshiutaleita 

TAI

Raakasuklaata sulatettuna


Ota seos jääkaapista ja pyörittele siitä palloja. Ole nopea sillä rasva pehmenee äkkiä ja sitä ei voi kauaa muotoilla. Kun pallot ovat valmiit, pyörittele niitä joko kaakaokookospäällysteessä tai suklaassa. Laita vielä hetkeksi jääkaappiin. 







Muistetaan taas, että vaikka ainekset onkin terveellisemmästä päästä niin näitäkään ei voi syödä mahan täydeltä. Laittakaa silti kokeiluun! Mä ainakin tykkäsin näistä kovasti <3


Suussasulavia HerkkuHetkiä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti