lauantai 5. maaliskuuta 2016

Toivepostaus: Meidän jääkaappi!

Hei kaikki!
 
Minulta on taas useaan kertaan toivottu postausta siitä mitä meidän jääkaapista oikein löytyy. Tälläisen olen tehnyt ennenkin, mutta tehdään uudestaan. Tänään kävin kaupassa ja hain noin viikoksi tarpeita. Meillä kun ei ole autoa, niin kaupassakäynti tuottaa joskus hankaluuksia, kun on aika tarkkaa mitä voi ostaa ja vielä pitää sitä rahapuoltakin miettiä. Nyt kuitenkin jääkaappi on taas hyvin täynnä ja jotakin kuitenkin kiinnostaa niin rahaa meni 100 euroa. Saattaa kuulostaa isolle summalle kahden ihmisen ruokiin. Ja niinhän se on, että ruokaan menee yhtä paljon rahaa kuin asumiseen eli noin 500e/kk ja vaikka mekin suhteellisen pienillä varoilla eletään niin ruoasta meillä ei tingitä.
 
Minulta kysytään usein, että millä dieetillä olen. Vastaus on EN MILLÄÄN. Minä toteutan elämäntapamuutosta tai voisiko nyt jo sanoa vaan terveellistä elämäntapaa. En siis ole vhh, en karppaaja, en kasvissyöjä, en nutraaja, en painonvartija, en Cambridgen noudattaja enkä kaalikeittodieettaaja. Olen kokeillut erilaisia menetelmiä, oppinut ja lukenut ja tullut siihen tulokseen, että mikään ei ole sopiva minulle eikä mikään yksinään kuulosta hyvälle ja järkevälle. Siksipä olen ihan itse kehittänyt ja suunnitellut sen miten syön, mitä syön ja milloin syön. Tällä hetkellä siis menossa myös 366-haaste eli vuosi ilman alkoholia, karkkia, sipsiä, pullaa, keksejä, heseä... Lista on loputon, mutta ymmärsitte varmaan. Enemmän inffoa siitä mitä syön ja milloin tulee noin kahden viikon päästä toisessa kirjoituksessa. Ole siis kuulolla jos kiinnostaa! Sen voin sanoa jo, että melkein teki mieli ottaa ihan oikea ammattilainen apuun, mutta onneksi en luovuttanut, yritin selvitä itse ja nyt paino taas laskee. Hurraaa!!
 
 
 
 
 
 

Nonniin sitten itse asiaan! Nyt kun kaapit on täys niin saatte tuoreita kuvia. En ala sen enempää selittämään pitkiä tekstejä, kysyä saa :) Tässä siis miehen ja mun ruuat ja syödään hieman erilailla. Minulla on proteiinipainotteinen ruokavalio, mutta en unohda esimerkiksi niitä hiilihydraattejakaan. Käytetään vähärasvaisia tuotteita eli minä en pelkää mahdollisia lisäaineita vaan sitä rasvaa ja kun se on silloin turhaa rasvaa. Liha, kerma, juusto, raejuusto. rahka tms on siis kaikki käytännössä niin vähärasvaista, kun kaupasta löytää. Lisäksi syön hyviä hiilareita, hyviä rasvoja sekä kasviksia ja hedelmiä. Juon vettä sekä sokeritonta mehua.




Tuotteet joita lähes aina siis käytössä:

- Porkkana
- Bataatti
- Paprika
- Sipuli
- Yrtit
- Kesäkurpitsa
- Sienet
- Kaali
- Kurkku
- Lehtisalaatti
- Banaani
- Omena
- Mandariini
- Avokado
- Rasvaton maitorahka
- Vähärasvainen tuorejuusto
- Vähärasvainen juusto
- Rasvaton raejuusto
- Skyr-rahka
- Sokeroimaton piltti
- Bulgarian jukurtti (3%)
- Vähärasvainen kermaviili
- Vähärasvainen kerma
- Kananmunat
- Kevyt Levi -margariini
- Leikkele
- Maustamaton kanafilee
- 10% naudan jauheliha
- Vichy



Tuotteet joita löytyy sillointällöin:
           
 - Ketsuppi
 - Rasvaton ja vähäsokerinen jukurtti
 - Pihvit/kunnon liha (vähärasvaisuus)
 - Jäätee
 - Proteiinivesi
 - Parsakaali, kukkakaali, punajuuri...
  - Jukan herkut kuten saunamakkara, karkit, sipsit
  - Dippijauheet
  - Raakasuklaa
  - Ruisnapit
  - Lohi





Kuivakaapin sisältö:

- Täysjyvä tuotteet (makaroni, spagetti..)
- Couscous
- Murot (uusi lisäys, minä en syö kamalasti)
- Pellavansiemenrouhe
- Cashewpähkinät
- Basmatiriisi
- Ruisleipä (joskus täysjyvä tai ruispaahtis)
- Kookosöljy
- Oliiviöljy
- Sokeroimaton mehu (joskus limu)
- Kaurapuuro
- Vehnäleseet=lisäkuitu
- Proteiinipatukat
- Paljon mausteita





Pakastimessa on mustikoita, pinaattikeittoa, kasviksia. Ja toinen kuivakaappi (sekä lattia) on täynnä lisäravinnetuotteita kuten proteiinivanukasta, proteiinijauhetta, hiilihydraattia, aminohappoja, kreatiinia, vitamiineja...

Tässäpä tämä ehkä yksinkertaisuudessaan! Ei siis mitään tosi ihmeellisyyksiä eikä sitä tarvitsekkaan :) Itseasiassa terveellinen ja kuitenkin monipuolinen ruokavalio koostuu aika helposti, kun tekee hyviä valintoja.


Kysymyksiä saa laittaa, toivottavasti tämä oli tarpeeksi tarkka kattaus meidän jääkaapista!




Muistakaahan tekin ruokkia itseänne ja mieluiten sellaisella ruoalla josta on elimistölle sekä sinulle mahdollisimman paljon hyötyä! Sinun kroppasi on kuitenkin ainoa paikka jossa sinun on pakko asua, hoida sitä hyvin :)

- Krista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti