Joulukalenteri luukku 13.
Tämän päivän luukussa on terveellisempää reseptiä leipomiseen ja esim. joulupöytään.
Mä tykkäsin tästä itse kovasti ja tämä resepti on vielä semmoinen, jota voi muokata myös omien mieltymysten mukaan!
Piparitaatelikakku
Ainekset:
250g taateleita (tuoreita)
3dl vettä
3 pehmeää banaania
1 dl perunajauhoja
2 dl mantelijauhoja
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl rahkaa/luonnonjukurttia
2 tl leivinjauhetta
makusi mukaan piparkakkumaustetta
Lisäksi jos haluat voit laittaa kakun päälle esim. mantelirouhetta tai -lastuja, rusinoita tai luumuja.
Itse käytin viipaloituja tuoreita luumuja.
Tämä taikina oli yksinään niin hyvää! Ihan kuten piparitaikinakin on ilman paistamista |
Tee näin:
Laita kattilaan vesi ja taatelit, kuumenna sosemaiseksi. Anna jäähtyä hetki.
Muussaa banaanit ja lisää ne sekaan.
Sekoita loputkin ainekset seokseen.
Kaada irtopohjavuokaan ja lisää päälle halutessasi täytteitä.
Paista 180 asteessa n. 45-60 minuuttia.
Jätin itse kakun hieman raa´aksi, joten keskeltä se oli hieman kuin raaka piparitaikina.
Ja tähän sopii muuten loistavasti kylkeen se Ehrmannin suklaaproteiinivanukas! Toki on hyvää yksinkin ja mitä nopeammin syö sitä parempaa se on :) Säilyi jääkaapissa kuitenkin noin viikon.
Sitten ei kun kokkailemaan!
-krista
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti