tiistai 13. joulukuuta 2016

Piparitaatelikakku joulun herkkuhetkiin

Joulukalenteri luukku 13.


Tämän päivän luukussa on terveellisempää reseptiä leipomiseen ja esim. joulupöytään.
Mä tykkäsin tästä itse kovasti ja tämä resepti on vielä semmoinen, jota voi muokata myös omien mieltymysten mukaan!




Piparitaatelikakku


Ainekset: 

250g taateleita (tuoreita)
3dl vettä
3 pehmeää banaania
1 dl perunajauhoja
2 dl mantelijauhoja
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl rahkaa/luonnonjukurttia
2 tl leivinjauhetta
makusi mukaan piparkakkumaustetta


Lisäksi jos haluat voit laittaa kakun päälle esim. mantelirouhetta tai -lastuja, rusinoita tai luumuja.
Itse käytin viipaloituja tuoreita luumuja.


Tämä taikina oli yksinään niin hyvää! Ihan kuten piparitaikinakin on ilman paistamista





Tee näin: 

Laita kattilaan vesi ja taatelit, kuumenna sosemaiseksi. Anna jäähtyä hetki.

Muussaa banaanit ja lisää ne sekaan. 

Sekoita loputkin ainekset seokseen.

Kaada irtopohjavuokaan ja lisää päälle halutessasi täytteitä.

Paista 180 asteessa n. 45-60 minuuttia.

Jätin itse kakun hieman raa´aksi, joten keskeltä se oli hieman kuin raaka piparitaikina.




Ja tähän sopii muuten loistavasti kylkeen se Ehrmannin suklaaproteiinivanukas! Toki on hyvää yksinkin ja mitä nopeammin syö sitä parempaa se on :) Säilyi jääkaapissa kuitenkin noin viikon.

Sitten ei kun kokkailemaan!
-krista



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti