maanantai 4. huhtikuuta 2016

HerkkuHetkiin: Osa 2 Suklaakakku

Kovasti on kyselty minun suklaakakun ohjetta ja tässä se nyt tulee! Tämä on niin hyvää ja suussasulavaa. Täyttää kuitenkin hyvin ja on kaloripitoista jotenka pieni pala riittää ;)

 Tällä ohjeella on tehty tavalliseen irtokakkupohjaan matala kakku. Jos haluat paksun niin ota pienempi vuoka tai vuokia tai tee kaksinkertainen annos. 




Suklaakakku
Mehevä pohja, moussemainen täyte

Pohja

15 tuoretta taatelia
200g pähkinöitä
tilkka maitoa
4rkl kaakaojauhetta (raakakaakao)

Täyte

3 avokadoa
1 banaani (voit korvata myös yhdellä avokadolla)
Vähän maitoa
6rkl kaakaojauhetta (raakakaakao) 

Jos haluat niin lisää 100g sokeritonta suklaata/raakasuklaata (sulata)

Ota tehosekoitin tai sauvasekoitin. 

Survo keskenään ensin pohjan aineet ja kaada ne sitten kakkuvuokaan ja tasoita pohjalle. Aseta vuoka pakastimeen.

Muista aina katsoa, että seokset eivät ole lirua, mutta eivät myöskään liian kovaa. Moussemainen koostumus molemmissa hyvä. Lisää sen mukaan nestettä. 

Tee täyte samalla tavalla. Ainekset vuorotellen survokseksi. Jos laitat kaiken samalla niin ei ehkä soseudu. Aloita siis avokadoista ja lisää loput. Maista! En usko, että tarvitsee makeutusta.

Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja pistä takaisin pakastimeen. Anna olla siellä 3-4 tuntia. Nauti!

Huom! Jos pidät yön yli pakastimessa niin silloin kakku jäätyy ja sitä pitää hetki sulattaa ennen syöntiä. 




Niin täyteläistä ja suklaista! Vaikka ei sisältäisikään suklaata ;) 


1 kommentti: