maanantai 23. marraskuuta 2015

Laihuttajan pohdinnat

Usein puhutaan siitä, mitä laihdutuksella voi saavuttaa ja mäkin oon niitä kertonut täällä. Useat pitää laihdutusta myös helppona. "Syö vähemmän kuin kulutat" eli toisin sanoen ole nälässä taikka sulla jää saamatta ruoasta kaikki hyvät ja tärkeät ravintoarvot. Jos itse toteuttaisin tätä, söisin ehkä 800kaloria päivässä ja sehän tarkoittaisi, että kuihduttaisin kroppaani ja tekisin sille vahinkoa. 

Laihdutus ei siis ole helppoa, mutta se kannattaa. On monia asioita mitkä tekevät siitä vähän helpompaa ja jokaisen on löydettävä se oma tapa toimia. 

Ennen laihdutukseen ryhtymistä on kuitenkin hyvä miettiä muutamia asioita sekä valmistautua oikeasti tulevaan. Laihdutus on niin paljon kiinni siitä mitä sun pään sisällä liikkuu. Näiden asioiden takia olen halunnut tehdä laihduttajille listaa, johon oon laittanut ylös, että mihin pitää oikeasti varautua ja mitä pitää miettiä. 

1. Sun vartalo muuttuu oikeasti mahdollisesti todella paljon. Ole valmis siihen, että kaikki muutos ei välttämättä ole ulkonäöllisesti mukavaa. Liian nopea pudotus tuo mukanaan löysää nahkaa. Yleensä painonpudotus myös vie sulta naiselliset muodot rinnoista ja pyllystä. Toki toista niistä pystyy treenaamaan. 

2. Tunteet menee laidasta laitaan. Jonain päivänä ehkä vihaat itseäsi ja jonain päivänä taas olet saavutuksistasi niin ylpeä. Välillä kiukuttelet turhasta, pienikin karkki taikka pullapalanen saa sinut itkemään tai vaa'an lukema pilaa koko päiväsi. Tää on yhtä tunteiden vuoristorataa.

3. Tää ei ole helppoa. Niinkuin aiemmin sanoin. Alkuun painoa lähtee melkein tosta noin vaan ja varsinkin jos sun lähtöpaino on suuri. Jätät herkut pois ja se on siinä. Mutta mitäs sen jälkeen? Sun on pakko tutustua ruokaan. Sillon mietit kaloreita ja ravintoarvoja ja niiden määriä. Joskus ne saattaa tulla ulos korvista, mutta niin on usein tehtävä jos meinaa saada tuloksia. En mäkään tähän pystyis jos en tietäis mitä eri ruoat sisältää. 

4. Et ehkä pysty tähän yksin. Tai sitten olet todella luja luonne. En sano, että pitää hommata personal traineri tms vaan ystävien/perheen tuki on äärettömän tärkeää. Ota siis heiltä kaikki apu vastaan. 

5. Varaudu siihen, että rahaa menee. Luultavasti ainakin. En tarkoita, että terveellinen ruoka on kallista (ei ole) vaan usein mukaan tulee salimaksut, uudet treenivaatteet, lisäravinteet sekä jossain vaiheessa myös uudet arkivaatteet. Naiset myös haluavat näyttää toki koko ajan paremmalta niin pitää ostaa vaikka mitä. Ainakin mun...

6. Tulokset ei tule viikossa eikä kuukaudessakaan. Se ei myöskään ole tarkoitus. Ole siis kärsivällinen! Kyllä niitä tuloksia tulee, kun yrität. Eikä laihdutus ole pikadieettejä vaan oikea elämäntapojenmuutos. Eli unohda pussikuurit tms!!

7. Älä luule, että et pysty. Jokainen pystyy jos haluaa. 

8. Älä vertaa itseäsi muihin. Kaikilla omat lähtökohat, kaikki erilaisia ja kaikilla toimii eri jutut. Jos kaverisi laihtuu kuukaudessa 8kg ja sinä "vain" kolme niin älä ota sitä epäonnistumisena. 

9. Älä ole liian itsekriittinen. Vaikka näytän paremmalta kuin koskaa, olen terve ja pudottanut painoa paljon, en silti ole usein tyytyväinen itseeni. Laihdutus vie helposti mennessään, asetetaan liian isoja tavoitteita eikä olla tyytyväisiä jo saavutettuihin tuloksiin. 

10. Tämä kestää koko elämän. Ei pikakuureja eikä, että vuodessa laihdutat ihannepainoon ja sitten elät "normaalisti" tämä on koko elämän kestävä prosessi ja sitä varten tarvitaan iso päätös. 

11. Mistä saat voimaa ja motivaatiota aloittaa sekä jatkaa laihdutusta? Se kannattaa mietti ensimmäisenä ja kirjata jopa ylös. Miksi minä haluan laihtua? 

Tässä nyt muutama kohta näin pikapostauksena. Miettikää oikeasti asioita. En halua pelotella ketään, että tämä olisi tosi vaikeaa tai ei kannata yrittää. Tämä vain on muutakin kuin numeroita, ruokaa ja liikuntaa. 


Tsemppiä jokaiselle ja kaikki ketkä miettivät muutoksen tekemistä niin ottakaa se ensimmäinen askel! Siitä se lähtee ☺️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti