sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Lihottaako joulu?

Ei. Jouluitsessään ei lihota vaan se mitä sinä itse silloin laitat suuhusi. Bull sekä Vertti Harjuniemi puhuivat videossaan siitä, että ei jouluna se kana ja riisi ole sen lihottavampaa kuin muulloinkaan. Mietin vain kuinka moni meinaa oikeasti syödä terveellisesti jouluna?

Tämä on se aika vuodesta, kun "hyvällä" syyllä me monet pullukat syömme itsemme ähkyiksi. Niin minäkin aion tehdä. 

Mietin kyllä, että pitääkö tämä joulu elää terveellisesti, mutta sitten tulin siihen tulokseen, että höpöhöpö! Minun nauttiminen alkoi tänään. Aion kokata sekä syödä jouluruokaa ihan niinkuin itse haluan. Suklaassa yritän pitää jonkun rajan.. Niinkuin monet sanovat on tärkeämpää mitä syö uudenvuoden ja joulun välissä kuin joulun ja uudenvuoden välissä. 




Joulu itsessään on minulle tosi tärkeää ja lempiaikani vuodesta. Ja niin on myös jouluruoka. Kinkku, laatikot, lohi, glögijuustokakut, tortut, joulusuklaa.. Toki vaikka jouluruokaa söisi, voi valita niitä "parempia" vaihtoehtoja ja pitäytyä kohtuudessa. Minä oon kuitenkin mielestäni ansainnut hyvät jouluruoat ja muutaman päivän herkuttelulla minun elämäni ei mene pilalle. Johan tässä 18vuotta herkuteltiin enkä silti kuollut. Selviän siis joulusta! 


Minusta kannattaa miettiä etukäteen sitä miten meinaa joulun aikaan syödä. On helpompi päättää, että syön jouluruokaa ihan niinkuin haluan kuin koittaa pysyä kovana, sitten ratketa ja tulee huono mieli. En sano siis, että kaikki ratkeavat jouluherkkuihin. Mutta vaikeaa voi olla vastustaa joulupöydässä notkuavia ruokia! Jos tuntuu siltä, päästä itsesi irti kalorien laskusta ja nauti, älä stressaa kiloista. 

Jos pysyt hyvin dieetissä/terveellisissä elämäntavoissa niin hienoa!

Pyhien jälkeen kerkeää kuitenkin taas elämään moniamonia päivä sitä ihanaa kalorien laskemisen aikaa! Ja joulunaikana kukaan ei oikeasti liholiho (jos jonkin näköinen kohtuus) se on pientä pöhötystä joka lähtee kyllä, kun palaa taas takaisin ruotuun! 

Muistakaa myös jos meinaatte syödä vähän huonommin/enemmän nyt pyhien aikana niin älkää rokottako sillä muita päiviä. Eli seuraavat päivät syötte ihan tavalliseen tapaan, ettekä ota sitä liikakalorien saantia liian tosissaan, että olisitte syömättä. Muuten keho kärsii monta päivää liika syönnistä ja syömättömyydestä. 


❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti