Sivut

sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Kohti rasvattomampaa kehoa

Huomenna se alkaa.
Nimittäin jonkinlainen dieetti.

Vihaan sanaa dieetti. Mutta en nyt keksi mitä muutakaan käyttäisin.
Kyse ei siis ole mistään kaalikeittodieetistä, Nutrauksesta eikä kesäkuntoon2017 projektista.
Vaan tarkoituksena on saada kropasta rasvaa pois, maltilla, mutta kuitenkin tuloksekkaasti.

Haluan siis pienentää rasvaprosenttiani. Tämä ei enää varsinaisesti ole siis elämäntapamuutosta vaan jotain muuta. Ulkonäköönkin keskittyvää. Mun rasvaprosentti on nyt jotakin 34, se on vähän liikaa. Lisäksi mun viskeraalirasva on edelleen aika korkealla ja se on huono juttu terveyden kannalta. Joten rasvaa pyritään karistamaan jonkin verran etenkin keskivartalosta.

Nyt joku miettii, että enhän mä välitä enää vaakalukemasta?
No en niin! En ole käynyt vaa'alla useampaan kuukauteen enkä varmaan otakkaan sitä esiin. Nyt mietin siis täysin kehonkoostumusta mm. vaatteiden sekä etenkin peilin kautta. Sillä ei ole siis mitään merkitystä käykö painolukemalle -2kg, -10kg vai ei mitään. Tosin uskon kuitenkin, että se johonkin suuntaan muuttuu, kun rasvaa lähtee. Mutta se vaakalukema ei ole millään tavalla oleellinen enkä oikeasti tiedä milloin käyn vaa'alla seuraavaksi.

Mulla on hyvä fiilis mun kropassa. Se jaksaa yllättävän paljon, se tuntuu voivan aika hyvin, mä tykkään siitä. Mieli ja keho on jollain tasolla tasapainossa ja elämänmuutos näkyy joka päivä.

Mutta haluan silti tehdä kropastani urheilullisemman näköisen. Vaikka mulla onkin siis asiat hyvin niin se ei tarkoita ettenkö saisi panostaa enempää. Ja toki edelleen sen keskivartalossa oleva rasva on vieläkin terveyshaitta.




Huomenna siis alkaa rasvanpoltto. Motivaatio on aika korkealla ja tuki kotona hyvä. Kalenteri on käytössä, jotta kaikelle riittää aikaa. Tänään on käyty kaupassa hakemassa monipuolisesti kaikkea kaappeihin, suunniteltu etukäteen hieman mitä ruokia tehdään sekä kirjasin ylös treenisuunnitelman seuraavaksi seitsemäksi viikoksi.

Olen siis valmis!

Mukana kulkee myös kirjallisuutta mielen hyvinvointiin liittyen sekä Unelma Itsestä valmennus sekä siihen liittyvät harjoitukset. Treenisuunnitelma ja syömisetkin on mietitty niin, että ne innostavat tekemään vaikka ovatkin vaativia. En siis aio laittaa lautaselle sitä ruokaa mistä en pidä, vaan koska se on terveellistä. Enkä aio käydä aamu viideltä juoksulenkillä vain sen takia, että rasva palaisi tehokkaammin. 

Teen siis valintoja ja paljon töitä, mutta itselleni miellekkäällä tavalla.


Mukana tässä on myös Fitverstas.
Vaikka tein salille suunnitelman itsenäisesti Jukan hyväksymänä niin käytän myöskin neljää eri ohjelmapakettia Fitverstaalta. Huomenna alkaa siis seuraavat paketit:








Ruokavalio on siis suht vapaa. En katso paperista jokaista asiaa enkä mittaa kaikkea vaa'an kautta. Se ei vain motivoi  minua ainakaan vielä, vaikka sillä saisi ehkä paremmin tuloksia. Haluan kuitenkin edelleen nauttia tästä ja kaiken tarkka mittaus ei ole ihan mun tyyliä. Katson kuitenkin vähän kalorimääriä sekä makrojakaumaa, jotta ne menee yhteen kulutuksen kanssa. Ravintopaketti tukee varmasti tässä, sillä se monipuolistaa mun syömisiä sekä antaa siihen uusia ideoita.






Treeniohjelma viikon ajalta näyttää aikalailla tältä:

Maanantai: Selkä-, olkapää- ja ojentajatreeni salilla
Tiistai: Burn it sekä Hot Booty (koti tai sali)
Keskiviikko: Kehonhuolto
Torstai: Käsi- ja rintatreeni salilla sekä Burn it
Perjantai: Olkapää- ja vatsatreeni salilla sekä pitkä aerobinen
Lauantai: Reisi- ja pohjetreeni salilla sekä Hot Booty
Sunnuntai: Kehonhuolto



Näillä siis ainakin seuraavat seitsemän viikkoa. Sen jälkeen katsotaan treeniohjelmaa hieman uusiksi. Toki matkalla on kevyitä viikkoja sekä tankkauspäiviäkin. Ja etenkin alussa täytyy kuulostella miten se keho reagoi uuteen ja alkaako siinä näkymään mitään muutoksia.






Jos sä kaipaat jotakin uutta syömiseen tai treeniin niin käy tutustumassa tähän linkkiin ja etsi itsellesi sopiva paketti: https://www.fitverstas.com/

Nyt tarjolla myös alekoodi!





Mä olen tosi innoissani tulevasta!
Vaikka ruokavalio suppenee hieman, sieltä lähtee pois ylimääräisyyksiä sekä treeniohjelma on tarkkaan laitettu paperille niin tää tuntuu aika hyvälle. Koska toteutin nämä kuitenkin sen mukaan mitä itse haluan enkä pakota itseäni tekemään kaikkea mitä vihaan. Lisäksi näiden viikkojen jälkeen vaihdan kuntosalia, joten se tuo sitten taas jotain uutta!

Kyllä mä saan sen mun rasvaprosentin pienenemään eikä seuraavassa kehonkoostumusmittauksessa tarvitse taas olla huolissaan viskeraalirasvasta.

Tehkää tekin teidän tavoitteisiin sopivia, haastavia, mutta miellyttäviä valintoja!

ps. Muistakaa, että kohta blogi uudistuu sekä saa youtubekanavan.
Ideoita ja toiveita saa esittää!

- Krista





3 kommenttia:

  1. Kiitos inspiroivasta blogista! Minun kirjoituksiani samasta aiheesta löytyy täältä: https://matkallahyvaan.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Huippua! Todellakin on paljon tärkeämpää pienentää rasvaprosnettia ja viskeraalista rasvaa kuin pudottaa painoa, vaikkakin se saattaa tapahtua siinä samalla. Kuitenkin ne sisäiset jutut on ne, millä on merkitystä eikä sillä vaa'an lukemalla!

    VastaaPoista
  3. Todella kiva blogi! Mielenkiinnolla jään seuraamaan, että miten "dieetti" sujuu. :)

    VastaaPoista